AndroidGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung One UI 5 ile Birlikte Akıllı Saatlerinde Bir Özelliği Değiştiriyor

Samsung yeni One UI 5 arayüzünü Watch 4 ve Watch 5 modellerine sunarak Google'ın kilit açma özelliğini getiriyor.

Samsung One UI 5 güncellemesini Watch 4 ve Watch 5 modellerine sunmaya başladı. Bu güncellemeyle birlikte yeni özellik ve iyileştirmeyi beraberinde getiren teknoloji devi Google’ın Pixel Watch modellerinde görülen kilit açma özelliğin getiriyor.

Bilindiği gibi Samsung’un akıllı saatler Android’in orjinal Wear OS arayüzünü kullanıyor. Google en yeni saat arayüzü Wear OS 4’ü bu yılın başında tanıtmıştı. Bu yeni tanıtılana arayüzde yeni bir kilit ekranı tanıtıldı. Kullanıcılar akıllı saatleri kolundayken PIN, şifre girmeden veya biyometrik kimlik doğrulama kullanmadan akıllı telefonlarının kilidini açabilecekler. Bu özelikle kullanıcıların araç kullandığı ve ya kask taktığı durumlarda faydalı olacaktı.

Şimdi bu özellik One UI 5’le birlikte Galaxy Watch 4 ve 5 modellerine geliyor. X’de @MishaalRahman adlı kullanıcı ilk olarak Pixel saatler için keşfetmişti. Daha sonra UI 5 Watch güncellemesinde Saat Kilidini Açma özelliğini (com.google.android.clockwork.active_unlock) keşfetti.

Samsung’un akıllı saatlerine getirdiği yeni özelliklerle kullanıcıların  yanında olduğunu her seferinde göstermeye devam ediyor. İşlevselliği ön plana çıkan Galaxy Watch saatlerine bu kullanışlı özelliğin gelmesi mutluluk verici.

Ayrıca, Saat Kilidi Açma özelliğinin, telefonunuzun kilidini açık tutmanın Güvenilir Cihazlara göre daha güvenli bir yol olduğunu unutmamak önemlidir. Telefonunuzun kilidini yalnızca belirli bir süre boyunca açık tutan Güvenilir Cihazların aksine, Saat Kilidi yalnızca akıllı saatinizin kilidi de açık olduğunda telefonunuzun kilidini açar. Bu özelliği kullanmak için akıllı saatinize bir PIN veya şifre belirlemeniz gerekir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu