AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro / Pro Max, Rekor Kıran Bir Ekrana Sahip Olabilir

Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde ekran parlaklığı 2500 nit seviyesini bulabilir.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, şu an zaten bir akıllı telefondaki en parlak ekranlara sahip. 2000 nit parlaklığa erişebilen ekranlara sahip telefonlar bu rekoru en fazla bir yıl sürdürebilecek. Zira gelen haberlere göre Apple, iPhone 15 Pro serisinde parlaklığı daha da artırabilir.

Phone 15 Pro Serisi Parlaklık Rekoru Kıracak

Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olan ShrimpApplePro’nun verdiği bilgilere göre, 15 Pro serisi akıllı telefon tarihindeki en parlak ekranlara sahip olacak. 2500 nit parlaklık, önceki nesil iPhone’lara göre parlaklık seviyesinin yüzde 25 artırılacağı anlamına geliyor. Kıyaslama yapmak açısında Samsung’un yeni nesil Galaxy S23 serisi telefonlarında ekran parlaklığı maksimum 1750 nit’e çıkabiliyor.

Samsung, son yıllarda olduğu gibi iPhone 15 serisinde de Apple’ın en büyük ekran tedarikçisi olacak. iPhone 15 Pro’da yer alacağı iddia edilen 13. nesil AMOLED ekranlar henüz tanıtılmadı. Öte yandan Samsung’un 2.500 nite ulaşan panelleri mevcut, fakat bu paneller şu ana kadar sadece dış mekan reklamcılığında kullanılmakta.

Sonuç olarak iPhone 15 Pro’da 2500 nit gibi rekor parlaklık sunacak bir ekranın yer alıp almayacağı henüz net değil. Fakat Samsung’un mobil endüstri için böyle bir ekranı hazırlaması zor olmayacaktır. Önümüzdeki süreçte konu hakkında güvenilir kaynaklar daha fazla ayrıntı açıklayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu