Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMIUIMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 Güncellemesi için Geri Sayım Başladı

Xiaomi’nin merakla beklenen MIUI 13 güncellemesi için geri sayım başladı. Beta testleri çok yakında başlıyor. İşte detaylar.

MIUI 12 ile yaşanan sorunları MIUI 12.5 ile çözeceğinin sözünü veren Xiaomi, yenilik konusunda da kullanıcıların gönlünü almayı başarmıştı. Herkes MIUI 12.5’i beklerken bugün Xiaomi’den MIUI 13 güncellemesi hakkında müjdeli haber geldi. Aslında son zamanlarda, bu yıl Ağustos ayında piyasaya sürülmesi beklenen MIUI 13 arayüzü hakkında bilgiler gelmeye başlamıştı. Bugün ise yeni güncellemenin Beta tarihleri sızdırıldı.

Diğer telefon üreticilerinin aksine Xiaomi, bazı modeller için mevcut MIUI arayüzünün haftalık beta sürümlerini yayınlayan tek şirket konumunda. Bu nedenle, yaklaşan MIUI özellikleri ve resmi duyurularından önce yeni cihazlar hakkında bilgiler her hafta Web’de ortaya çıkıyor veya sızdırılıyor.

MIUI 13 güncellemesi test edilecek

Telegram kanalı Xiaomi & MIUI News’in son verilerine göre; bugün MIUI 12’nin son beta sürümü yayınlandı. Yarın ise MIUI 13’ün ilk beta sürümü yayınlanacak. Ayrıca kaynak, bu beta testlerinin 16 Temmuz’dan sonra 1 hafta boyunca resmi olarak halka açılacağını söylüyor.

MIUI 13’ün bilgisayarlar, tabletler ve TV’lerle birlikte çalışması bekleniyor. HarmonyOS 2.0 ile bir ekosistem oluşturan Huawei’den sonra diğer Çinli üretici Xiaomi’nin de böyle bir ekosistem kurması bekleniyor. Ancak şimdilik Çinli teknoloji devinin nasıl bir sistem kuracağı ve cihazların nasıl etkileşime geçeceği bilinmiyor.

MIUI 13 güncellemesi
MIUI 13 güncellemesi

Xiaomi kendi ekosistemini kuracağı için MIUI 13’ün kapsayacağı cihaz sayısı biraz kısıtlı olabilir. Bu yüzden 3-4 yıllık Xiaomi ve özellikler Redmi modellerinin güncellemeyi almayacağı söyleniyor. Bakalım Xiaomi bir sürpriz yapıp iOS 15 gibi güncelleme kapsamını genişletebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu