Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

iPhone 8 Muhteşem Özellikler ile Gelecek!

Apple 2017 yılı itibariyle iPhone’nun onuncu yılını kutluyor. 2007 yılında sınırlı imkanlar ile izlediğimiz Apple etkinliği ve Steve Jobs‘ın alkışlar arasında cebinden ilk nesil iPhone‘u çıkarttığını daha dün gibi hatırlıyoruz. Renki TV’nin evimize girdiği günden sonra torunlarımıza anlatacağımız bu etkinliği asla unutamıyoruz. Apple bu özel anın hatırına özel bir iPhone üretmek için kolları sıvadı. Fiyattan ödün vermeden her şeyin en pahalısını ve en iyisini yeni telefonunda kullanıcılara sunmaya hazırlanan Apple‘ın yeni nesil iPhone 8 ile aklımızı başımızdan alacağını şimdiden söyleyebiliriz.

iPhone 8 Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

Apple yeni nesil iPhone 8‘de ya da iPhone 7 Pro‘da adı şimdilik kesinleşmiş değil; öncelikle akıllı bir konnektör yani bağlantı noktası kullanmayı düşünüyor. Bu konnektör geçtiğimiz yıl tanıtılan 12,9 inçlik iPad Pro‘da kullanılmıştı ve Apple bu bağlantı noktasını yeni nesil iPhone‘da da kullanmayı düşünüyor.

Apple bunun yanında bir süredir şehir efsanesi haline gelen kablosuz şarj istasyonu ile de karşımıza çıkacak. Bunun bir pad yardımı ile aynen Samsung telefonlarında olduğu gibi yapılacağını ise hatırlatalım. Bluetooth ya da Radyo Dalgaları ile şarj şimdilik bir hayal.

Apple yeni telefonu iPhone 8‘de sanal gerçeklik olayına girmese de Arttırılmış Gerçeklik alanında büyük br adım atmayı planlıyor. Belki Mark Zuckerberg Samsung‘u değil de Apple‘ı seçmiş olsaydı sanal gerçeklik konusunda da adım atabilirdi ama anladığımız kadarıyla Apple şimdilik bu alana girmek istemiyor. Tim Cook‘un bir süredir övdüğü arttırılmış gerçeklik noktasında iPhone 8 kullanıcılarına ne sunacak çok ama çok merak ediyoruz.

Amerika’da 1000 dolar satış fiyatına sahip olacağı belirtilen yeni nesil iPhone 8‘in ülkemizde ise 6000 TL üzerinden satışa sunulacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Akıllı telefon pazarında her geçen gün fiyatlar artarken üreticilerin bu konuda nasıl önlemler alacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Amiral gemisi modellerin fiyatları yükseldikçe orta segment pazarındaki ürünlerin öneminin arttığını görüyoruz. Altı aya kadar düşen telefon değiştirme alışkanlığımız ise bu fiyatları gördükten sonra tamamen değişecek diye düşünüyoruz.

Safir Ekranlı HTC U Ultra ne zaman satışa sunulacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu