Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusSamsungTeknoloji

OxygenOS 11 Samsung One UI’ın kopyası gibi! (Video)

Üst segment cihazlar ile dikkat çeken OnePlus, yeni arayüzünü Samsung’dan esinleniyor. Hydrogen/OxygenOS 11 One UI’a çok benziyor!

Çin merkezli premium akıllı telefon üreticisi OnePlus, dün tanıttığı HydrogenOS 11‘i (OxygenOS 11) en büyük rakibinden esinlenerek oluşturmuş olabilir. Bugüne kadar sadeliği ve stabilitesi ile dikkat çeken; Çin pazarında HydrogenOS, global pazarda ise OxygenOS olarak sunulan arayüz, yeni sürümünde Samsung One UI 2.5‘e benzerliği ile gündeme geliyor. Peki iki arayüz arasında nasıl bir benzerlik bulunuyor? İşte hem HydrogenOS 11/OxygenOS 11‘in derinlemesine incelemesi ve One UI 2.x ile karşılaştırılması!

Videoda da görüldüğü gibi gerek duvar kağıtları, gerek kilit ekranındaki parmak izi ikonu, gerek ayarlar menüsü ve gerekse uygulama geçişleri tarafında birbirine fazlasıyla benzeyen arayüzler, çeşitli uygulamaların menülerinde de benzerlik gösteriyor. Bu uygulamalara ise mesajlar, galeri ve aramalar uygulaması örnek verilebiliyor. Dıştan bakıldığında da birbirine benzerlik gösteren arayüzler, uygulama ikonları tarafında ayrılırken, Oxygen/Hydrogen’in Android 11 tabanlı olması arayüzü bir adım daha öne taşıyor.

Sol Hydrogen / Sağ One UI
Sol Hydrogen / Sağ One UI
Sol Hydrogen / Sağ One UI
Sol Hydrogen / Sağ One UI
Sol Hydrogen / Sağ One UI
Sol Hydrogen / Sağ One UI

Yeni Arayüz Hangi Cihazlara Sunuluyor?

  • OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro: Bugünden itibaren geliştirici önizlemesi sunulacak. Herkese açık beta Eylül ayının ortasında, kararlı sürüm 2020’nin 4. çeyreğinde gelecek.
  • Aralık 2020 ortasından itibaren: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7, OnePlus 7 Pro, OnePlus 6, OnePlus 6T art arda güncellemeyi alacak. Aynı zamanda orta segment OnePlus Nord’da bu güncellemeyi alacak.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu