Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerWhatsApp

WhatsApp Ekran Görüntüsü Engelleme Özelliği ile Güncellenecek

WhatsApp’tan yenilikler gelmeye devam ediyor. Popüler mesajlaşma devi WhatsApp ekran görüntüsü engelleme özelliğine kavuşacak.

Meta’nın bünyesinde yer alan WhatsApp’tan yeni özellikler gelmeye tam gaz devam ediyor. Firma şimdi de çevrimiçi durum, önceki katılımcılar ve ekran görüntüsü engelleme dahil olmak üzere WhatsApp için üç yeni gizlilik özelliğini duyurdu. Özellikle WhatsApp ekran görüntüsü engelleme özelliği ile dikkatleri üzerine çekecek.

Bu özellik devreye girdiğinde ekran görüntüsü alındığında, alıcıya asla söylenmez, ancak girişim gizlilik nedeniyle engellenecek. Ayrıca bir kez görüntülenen bir görüntü veya video görülürken ekran kaydı da devre dışı bırakılacak. Yeni özellik, yalnızca bir kez kullanılan fotoğrafları ve videoları görmekle sınırlı olduğundan, solma mesajlarıyla tartışmaların ekran görüntülerini almaya devam edebilirsiniz.

Fotoğrafları veya videoları bir kez iletemez, dışa aktaramaz veya görünümü kaydedemezsiniz. Alıcı ikinci bir aygıtla fotoğraf çekmeye devam edebilecek. Bu nedenle bir kez görüntülenen mesajlar gönderirken dikkatli olun.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi tam bir siyah ekran ile karşılaşacaksınız. Aslında, bazı beta test kullanıcıları bir fotoğrafı görüntülemek için ekran görüntüsü alamaz veya bir videoyu görüntülemek için ekran kayıtlarını alamayacak.

Gruplara katılımınızı artıran bir başka yararlı özellik şimdi WhatsApp tarafından kullanıma sunuluyor. Android için WhatsApp’ın en son sürümü (2.22.21.16) sayesinde, beta kullanıcıları artık grup sohbetlerinde anketler oluşturabilecek.

Gruplarınızdaki sohbet paylaşım eylemlerinde anketlere erişim noktası varsa, bu özellik artık WhatsApp hesabınız için kullanılabilir ve gruplarınız içinde hemen anketler yapmaya başlayabilirsiniz. Bir grubun her üyesi anket yapabildiğinden, yalnızca grup yöneticileri bu özelliği kullanabilecek.

Bu özelliklerin şimdilik test aşamasında olduğunu ve son kullanıcıya ne zaman sunulacağının henüz bilinmediğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu