GenelOtomobil

Yüksek Araç Vergisi ile Avrupa’yı Solladık!

Yabancı kaynaklı ACEA Auto'nun raporuna göre Avrupa'nın en çok araç vergisi alan Macaristan'a vergi konusunda ciddi fark attık.

Ülkemiz vergi cenneti resmen. Hemen her üründe ciddi vergiler söz konusu. Özellikle otomobillere ÖTV, KDV gibi çok ağır masraflar bindiriliyor. Araç fiyatları yurtdışına göre bayağı katlanarak ülkemize giriş yapıyor. Dolar kurunun hali ortadayken üzerine bir de ÖTV ve KDV gibi kalemler binince fiyatlar bayağı artıyor. Yurtdışı kaynaklı ACEA Auto‘nun haberine göre Avrupa’da araç vergisi alan ülke Macaristan. Diğer ülkelerde daha düşük vergilendirme söz konusu. Fakat bizdeki duruma bakınca içler acısı.

Macaristan %27 ile Avrupada En fazla Araç Vergisi Alan Ülke

Macaristan’ın en yakınında ise Danimarka, Hırvatistan ve İsveç bulunuyor. Fakat ülkemizde en düşük araç vergisi %116 (%80 ÖTVx %20 KDV) civarlarında. En yükseği ise %284 (%220 ÖTVx %20 KDV) dolaylarında. Bu gerçekten inanılmaz rakamlar. Araç almak isteyen kişiler bir de kısıtlı kredi imkanlarıyla neredeyse alamayacak duruma geldi. Yani ülkemizde verginin vergisini ödüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu