Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

NVIDIA, Yeni Giriş Seviyesi Ekran Kartlarıyla Laptopları Uçuracak!

NVIDIA, son zamanlarda piyasaya giriş seviyesi laptop ekran kartları sunuyor ve yenilerini tanıttı. İşte bir RTX içeren serinin detayları.

Giriş seviyesi laptoplarda ekran kartı seçenekleri oldukça kısıtlı ve NVIDIA, bu durumu tersine çevirmek için yeni grafik kartları geliştirip piyasaya sürmekte. Grafik devi, laptoplar için giriş seviyesi RTX 2050, GeForce MX750 ve MX550 ekran kartlarını tanıttı. Sektöre yenilik katacak GPU’lara gelin bir göz atalım.

En Giriş Seviyesi NVIDIA RTX ve MX Ekran Kartı Serisi Laptoplara Geliyor!

Serinin RTX üyesi 2050, GeForce MX570 ile birlikte Ampere grafik mimarisini temel alacak. MX550 ise Turing mimarisini taşıyacak. Görünüşe göre Turing serisi, NVIDIA’nın AMD ve Intel ile gerçekleşecek hararetli rekabeti sebebiyle piyasaya geri getirildi.

Seride en çok dikkat çeken RTX 2050, daha önce masaüstü veya dizüstü bilgisayar segmentinde görmediğimiz yepyeni bir model. Laptoplara yüksek güç verecek olan bu ekran kartı, RTX 2060 laptop ekran kartından daha fazla olan 2048 çekirdekli GA107 grafik işlemcisine sahip. 1477 MHz’e kadar turbo saat hızını ve 45W’a yakın güç tüketimini de barındırıyor. 4 GB GDDR6 bellek ile gelmesi beklenen kart, sektöre büyük yenilik getirecek.

NVIDIA Giriş Seviyesi

MX 570, RTX gibi yeni GA107 grafik mimarisine dayanırken, MX 550 Turing TU117 grafik mimarisine dayanıyor. Bu iki model RTX olmamasına rağmen, ışın izleme(Ray-Tracing), NVIDIA DLSS, Reflex ve Boradcast gibi şirketin en yeni teknolojilerini destekleyecek.

Serinin 2022’nin baharında giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlarla birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu