Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Gümrük Vergisi Ödemiyor Mu?

Xiaomi, Hindistan’da gümrük vergisinden kaçmakla suçlanıyor. Xiaomi’ye 87.832.156 dolar para cezası kesilebilir. İşte detaylar.

Hindistan’daki Gelir İstihbaratı ve DRI Müdürlüğü, bugün günü popüler Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi Technology’ye dava açacağını açıkladı. Hindistan’da Xiaomi’yi gümrük vergisi kaçırmak ile suçlayan Gelir İstihbaratı firmaya tam 87.832.156 dolar para cezası kesmeye hazırlanıyor. Peki, bu işin aslı ne? Neden böyle bir şey yaşandı?

Görünüşte teknoloji devi 1962 Gümrük Yasası’nın 14. Bölümünü ve 2007 Gümrük Değerleme Kurallarını ihlal ediyor. Xiaomi Hindistan, telif ve lisans ücretini eklemeyerek ithal edilen cep telefonlarının, parçaların ve bileşenlerin intifa hakkı sahibi olarak gümrük vergisinden kaçıyor gibi görünüyor.

Soruşturma, DRI tarafından Xiaomi‘nin Hindistan’ın tesislerinde gerçekleştirilen aramaları içeriyor. Ayrıca bu soruşturma, teknoloji devinin Hindistan’ın sözleşmedeki yükümlülükler uyarınca hem Qualcomm ABD’ye hem de Beijing Xiaomi Mobile Software Co. Ltd’ye telif ve lisans ücretlerini havale ettiğini gösteren suçlayıcı belgelerin bulunmasına yol açtı.

Ek olarak, Xiaomi’nin Hindistan tarafından Qualcomm ABD’ye ve Beijing Xiaomi Mobile Software Co. Ltd., Çin’e (Xiaomi Hindistan’ın ilişkili tarafı) ödenen ‘telif hakkı ve lisans ücretinin’ işlem değerine eklenmediği tespit edildi.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro

Bildiğiniz gibi Çin ile Hindistan’ın arası pek iyi değil. Bu yüzden Çinli firmalara karşı bir operasyon da düzenlenmiş olabilir. Bu iddialara çok yakında Xiaomi’den açıklama gelmesi bekleniyor. Çinli teknoloji devi muhtemelen bu olaydan bir ceza almayacak. Alsa bile yüksek ihtimalle temyizde bu karar bozulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu