Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Beta 2 Yenilikler ile Geldi

Google, Android 12 üzerindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Android 12 Beta 2 güncellemesi ile yeni özellikler sisteme eklendi.

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz ay düzenlenen Google I/O 2021 etkinliğinde Android 12 sürümünü tanıtmıştı. Etkinlik sonrasında Pixel modelleri üzerinde Beta testlerine başlayan Google, bugün vites yükseltti ve karşımıza Android 12 Beta 2 güncellemesi ile çıktı. Google I/O 2021’de duyurulan yenilikleri ilk betada sisteme eklemeyen Google, bugün yayınlanan sürümde bu özellikleri sisteme dahil etti.

Güncelleme ile birlikte Pixel modellerine gizlilik panosu, mikrofon ve kamera göstergeleri, pano okuma bildirimi ve daha sezgisel bağlantı deneyimi ekleniyor. Ayrıca performans ve kararlılık iyileştirimeleri de Beta 2 ile gerçekleştiriliyor.

Android 12 Beta 2 ile gelen yenilikler

Gizlilik Panosu

Yeni Gizlilik Panosu özelliği izin ayarlarınıza ve ayrıca hangi verilere, ne sıklıkta ve hangi uygulamalarla erişildiğine dair tek bir görünüm sunuyor. Ayrıca doğrudan kontrol panelinden uygulama izinlerini kolayca iptal etmenize olanak tanıyor.

Android 12 Beta 2

Mikrofon ve kamera göstergeleri

Hızlı ayarlar sayesinde kullanıcıların mikrofona ve kameraya uygulama erişimini anında devre dışı bırakmasını kolaylaştırılıyor. Bu sayede uygulamaları anında kısıtlayabiliyorsunuz.

Android 12 Beta 2

Pano okuma bildirimi

Kullanıcılara uygulamaların panodan ne zaman okuduğu konusunda daha fazla şeffaflık sağlamak için Android 12 artık bir uygulama her aradığında ekranın altında bir bölüm gösteriyor. Bu özellik iOS 14 ile gelen özellik ile aynısı.

Daha sezgisel bağlantı deneyimi

Kullanıcıların ağ bağlantılarını daha iyi anlamalarına ve yönetmelerine yardımcı olmak için Android 12, Durum Çubuğu, Hızlı Ayarlar ve Ayarlar arasında daha basit ve daha sezgisel bir bağlantı deneyimi sunuyor. Yeni İnternet Paneli, kullanıcıların İnternet sağlayıcıları arasında geçiş yapmalarına ve ağ bağlantısı sorunlarını daha kolay gidermelerine yardımcı oluyor.

Yeni beta sürümü Google Pixel 3 ve üzeri telefonlara geliyor. İlerleyen dönemlerde destekleyen diğer telefonlara da bu güncellemenin geleceğini belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu