Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 13 kullanım oranı ile rekor kırdı! Hocam Android 10 ağlıyor tuvalete gidebilir miyiz?

Apple, güncel iOS 13 kullanım oranı ile karşımıza çıktı. Apple bu oranlar ile kendi rekorunu da kırmayı başardı. iOS 13 kullanmayan kalmamış!

Apple‘ın 22 Haziran’daki iOS 14 etkinliğine sayılı günler kala, Cupertinolu teknoloji devi bugün iOS 13 kullanım oranı ile karşımıza çıktı. iPhone 7 dönemine kadar zaten sayılı iPhone’u var herkes güncel sürümü kullanıyor diye pek önemsemediği bu rakamlar, iPhone sayılarının artması ile önemli hale gelmeye başladı.

Apple an itibariyle iOS 13 güncellemesini tam 15 adet iPhone‘a sunuyor. iPhone sayısı arttıkça kullanım oranında düşüşlerin olacağı düşünülüyordu. Ancak Apple tüm öngörüleri çürütmeyi başardı.

Apple’ın açıklamasına göre; son dört yıl içerisinde satışa sunulan iPhone’ların tam yüzde 92‘sinde iOS 13 yüklü. Totalde ise yüzde 81‘lik gibi yüksek bir kullanıma sahip olan iOS 13, Apple kullanıcılarının güncellemeye ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdi. Aman güncelleme yüklemeyin iPhone yavaşlıyor hurafelerine de geçtiğimiz yıllarda açıklık getirilmişti.

Apple’ın bataryası yıpranan iPhone’ların daha uzun ömürlü olması için işlemci frekansında düşürme yaptığı resmi olarak açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra güncellemenin tek başına performans kaybına yol açmadığı ortaya çıkmıştı. Bu sayede kullanıcılar yeni çıkan güncellemeleri direkt yüklemeye başlamıştı. Güncelleme sonrası iPhone’u yavaşlayanlar ise batarya değişimi yaparak eskisi gibi hızlı bir şekilde iPhone’larını kullanmaya devam etti.

iOS 13 kullanım oranı

Google cephesine ise işler henüz rayına oturmadı. En güncel Android sürümü olan Android 10 hala yüzde 10 barajını aşabilmiş değil. Evet Android cephesinde iPhone’un tam 100 katı daha fazla telefon var. Ancak Google’ın yine de bu kadar uzun bir sürede yüzde 20 barajına yaklaşması gerekiyordu. Umarız en kısa sürede Google da artık güncel Android sürümlerinin daha hızlı yayılması için çalışmalar yapar…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu