Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

Kirby and the Forgotten Land İnceleme – Super Mario Odyssey Tarzında!

Kirby and the Forgotten Land ile Kirby’i bir kez daha 3D olarak görüyoruz. Super Mario Odyssey’e doyamadıysanız en iyi alternatif bu.

Nintendo’nun sevilen franchise’larından olan Kirby’i özlemiştik. Nintendo Switch’in çıkış döneminde karşımıza sunulan Kirby Star Allies’in tadı damağımızda kalmıştı. Şimdi ise Nintendo karşımıza Super Mario Odyssey tadında yeni Kirby’si ile çıktı. Kirby 64: The Crystal Shards’tan sonra 3D yapıda Kirby oyununun gelip gelmeyeceği hep tartışma konusu olmuştu. Kirby and the Forgotten Land ile Nintendo risk aldı ve bu risk Nintendo’ya yaradı diyebiliriz. Peki, 3D yapıdaki yeni Kirby oyunumuz bizlere neler vadediyor? Nasıl bir dünyası var? Gelin hep birlikte incelememize bir dalış gerçekleştirelim.

Kirby and the Forgotten Land İnceleme

Kirby bu sefer 3 boyutlu macera için 2B side scroll kökenlerinden kopuyor. Seviyeler, Super Mario 3D World’deki gibi hala bağımsız ve büyük ölçüde doğrusal seviyede. Ancak her seviyede titizlikle hazırlanmış oyun tasarım motifleri ile dolu. Keşif ve gizli öğeleri bulmak için oyun merak uyandırıyor. Eğer biz gibi bir bölümde her şeyi toplamak istiyorsanız bu size ayrı bir lezzet sunacak. Her dünya, hem atmosferde hem de oynanışta son derece farklı hissettiriyor.

Lunapark dünyası, hız trenleri ve araba yarışları ile parlak ve neşeli bir dünya sunuluyor. Ancak daha sonra dış görünüşü Final Fantasy VII’deki Midgar’a benzeyen sanayi bölgesinde kendinizi buluveriyorsunuz. Eski Kirby’ler gibi sadece ponçik bölümler yok. Sanat tasarımı genelinde çok güzel ve grafikler Nintendo Switch standartlarına göre sağlam görünüyor. Uzaktaki şeyler bazen bulanık görünüyor. Ancak bu oyunun akıcılığında fark edilmeyecek düzeyde. Hele ki oyunu elde oynuyorsanız hiç fark etmiyorsunuz bile. Yine de bunların hiçbiri beni rahatsız etmedi ve sabit kamera, tam olarak bilmeniz gerekenleri size gösterme konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor.

Bölüm tasarımları Nintendo’nun kalitesini konuşturuyor 

Oyunda toplamda kabaca altı dünya yer alıyor. Tipik olarak dört seviye ve bir boss dövüşü bulunuyor. Ancak bazı yeniden düzenlenmiş, daha zorlu seviyeler, oyunu yendikten sonra daha da eğlenceli hale geliyor. Oyun yaklaşık 20 saat sürüyor. Ancak %100’ü tamamlamak istiyorsanız bu süre doğal olarak uzuyor. Waddle Dees, Waddle Dee Kasabasını yeniden inşa edecek ve onları kurtardığınızda yeni alanların kilidini açmak oyunun ana yapı taşı diyebiliriz.

Kirby and the Forgotten Land’de Kirby , düşmanlardan emebileceği veya Waddle Dee Kasabasındaki bir dükkandan yanına alabileceği 12 farklı gücü kullanabiliyor. Kılıç sallamak, kasırga olmak, ateş tükürmek, lazer silahı ateşlemek veya ekrandaki herkesi bombalamak gibi şeyler yapabilirsiniz. Tüm güçlerinizi bir kereden fazla yükseltmek için madeni paralar ve başka bir özel para birimi harcayabilir, onlara dramatik yeni efektler ve bazen komik animasyonlar verebilirsiniz.

Güçlerin birçoğunun yalnızca bir dizi farklı saldırı yeteneği değil, aynı zamanda hareketlilik yetenekleri de var. Örneğin, yükseltilmiş buz güçleri hem düşmanları dondurmanıza hem de su üzerinde kaymanıza izin verecek ve her ikisinin de oldukça yararlı olduğu zamanlar olabilir.

Kirby nesneler ile vücut buluyor

Yine de Kirby and the Forgotten Land’e yapılan en büyük katkı, Kirby’nin tüm vücudunu bir otomat, bir koni, bir araba ve en iyi şekilde bir sürpriz bırakan bazı şeyler gibi rastgele nesnelerin etrafına sığdırmasını sağlayan yeni ve aptal Mouthful Modu’dur. Bu nesnelerin çoğunun son derece uç olması, açık ve kullanışlı oynanış yeteneklerine sahip olduklarında her şeyi daha keyifli hale getiriyor.

Örneğin, yerdeki çatlakları parçalamak için koniyi sivri ucundan çevirerek yeni alanlara erişim sağlayabilirsiniz. Sezgisel olarak, bulmacaları çözmek ve düşmanları yenmek için her bir nesneyi tam olarak nasıl kullanacağınızı hızlı bir şekilde anlayacaksınız.

Ancak, oyundaki müthiş çeşitliliğe rağmen kontroller oldukça basit. Oyunda dört ana tuşu kullanıyoruz. Bunlar saldırmak/emmek, zıplamak, bir yeteneği bırakmak ve sağlığı geri yüklemek için isteğe bağlı bir öğe kullanmak için özel düğmeler yer alıyor. Klasik Kirby mantığı diyebiliriz.

Oyun, size tonlarca sağlık veren Spring-Breeze Modu ve oynarken size daha fazla jeton veren “daha zor” Wild Mode olmak üzere iki zorluk seçeneğiyle geliyor. Bununla birlikte, Wild Mode’da bile ne kadar hasar alabileceğiniz konusunda oyun hala son derece cömert davranıyor.

 

Ne olursa olsun, tüm boss dövüşleri eğlenceli ve unutulmaz. Yenilikçi olmaları şart değil, ancak farklı güçlere sahip bosslar ile savaşmak, oyuncu ifadesi için birçok fırsat sunan farklı stratejileri davet ediyor. Oyunsonu canavarlarının bazıları, uzun menzilli Ranger yeteneğinin kullanılması çoğu zaman işleri kolaylaştırsa da, yenmek için becerilere ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca, tüm oyun, Bandana Waddle Dee’yi kontrol eden ikinci oyuncu ile birlikte oynanabiliyor.

Kirby’den beklenmedik keşif

Ana seviyelerle uğraşmadığınızda, oyun keşfedilecek daha da fazla içerik sunuyor. Temel olarak, belirli yetenekleri ustaca kullanmanız için sizi zorlayan çok sayıda kısa, zamanlamalı seviye var. Bunları tamamlamak, güçlerinizi yükseltmek için ihtiyacınız olan ekstra para birimini kazanıyorsunuz. İlk başta bu seviyelerin sıkıcı olduğunu düşündüm. Ancak güçleriniz daha gelişmiş hale geldiğinde oyun zevki katlanıyor.

Son olarak, Waddle Dee Town’a döndüğünüzde mini oyunlar oynayabilir, makinelerden koleksiyonluk kapsül oyuncaklar satın alabilir veya daha sonra kolezyumda savaşabilir veya oyun müziğini dinleyebilirsiniz. Mini oyunlar kısa, basit ve hızlı para kazanmanın harika bir yolu, bizim favorimiz, tüm Waddle Dees’e doğru öğle yemeği siparişini vermeniz gereken yer oldu. Tüm bu mini oyunlar ve diğer özellikler isteğe bağlı.

Kirby and the Forgotten Land’de eksik olan tek şey hikaye ki bu aslında kötü bir şey değil. Harika tempolu bir oyun deneyimi sunuyor.

Kirby and the Forgotten Land’i oynamak için Kirby’yi sevmenize gerek yok . Kaliteli bir platform oyunundan veya sadece aile dostu işbirliğinden hoşlanan herkes bu oyunda eğlenebilir. Hele ki biz gibi Kirby sever biriyseniz yeni oyuna bayılacaksınız. Ne zamandır Kirby’i 3D platformda görmek istiyorduk. Kısmet bugüneymiş. Nintendo’nun da yüzünü güldüren bu yapımdan sonra daha fazla 3D yapıda Kirby oyunu gelecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu