Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Bixby Vision engelleri kaldırıyor! Helal Samsung!

Samsung, Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü için Bixby Vision uygulamasına yeni özellikler ekledi. Samsung engelleri kaldırmak için çok çalışıyor.

Google‘ın Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü için yayınladığı uygulamalardan sonra şimdi de Samsung cephesinden bu konuda atımlar geldi. Samsung’un Bixby Vision yazılımı, bu güne kadar birçok erişilebilirlik işlevi sunuyordu. Samsung şimdi ise Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için Bixby Vision’a Hızlı Okuyucu, Sahne Tanımlayıcı ve Renk Dedektörü olmak üzere üç yeni özellik ekledi.

İlk özellik olan Hızlı Okuyucu, görme bozukluğu olan kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Kamerayı metne doğrulttuktan sonra metini seslendirebiliyorsunuz. 57 farklı dil destekleyen bu özellik ayrıca 1000’den fazla nesneyi de tanımlayıp engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırıyor.

Bixby Vision

İkinci özellik olan Sahne Tanımlayıcı, kullanıcıların nesneneleri taramasına izin veriyor. Samsung, bu özelliğin kullanıcıların çevrelerinde gezinirken nesneleri tanımlamaları gereken senaryolarda yararlı olabileceğini söylüyor. Bu da görme engelli olan kullanıcıların hayatını fazlasıyla kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Bixby Vision

Son yenilik olan Renk Dedektörü ise; kullanıcı kamerayı örneğin gömlek gibi bir nesneye doğrulttuğunda, Bixby Vision rengini algılıyor ve söylüyor. Bu özellik şimdilik 33 farklı rengi ayırt edip söyleyebiliyor. Muhtemelen ilerleyen yıllarda ara renkler de bu özellik ile tanımlanabilecek.

Bixby Vision

Samsung ve Google gibi dev isimlerin Dünya Erişilebilirlik Farkındalık Günü için yapmış olduğu bu atılımlar takdire şayan.  Bu özellikleri kullanabilmek için Bixby 3.5 sürümünü yüklemenizin yeterli olacağını belirtelim.

Apple cephesi de macOS işletim sistemi için böyle yenilikler sunmuştu. Şu an iOS işletim sisteminde yer alan erişilebilirlik özellikleri kısıtlı. Ancak Apple’ın da bunları iOS 14 ile güçlendirmesi ve yenilerini eklemesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu