Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple’dan dev hamle! iPhone 11’de konum servisleri kapatılabilecek!

iPhone 11 modellerinde konum servisleri iOS 13.3.1 ile kapatılabilecek. Peki, bu servisi kapatmak ne işe yarayacak? İşte detaylar.

Apple‘ın geçtiğimiz günlerde geliştiricileri için yayınladığı iOS 13.3.1 Beta 2 güncellemesi ile yeni bir özelliğin geldiği ortaya çıktı. Yeni özellik derken biz utanıyoruz çünkü bu güncelleme ile iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerinde konum servisleri artık kapatılabiliyor. Bildiğiniz gibi Apple U1 çipi adını verdiği yeni teknolojisini iPhone 11 Pro modellerinde kullanmaya başlamıştı. Peki, nedir bu U1 çipi ne işe yarar?

Apple U1 çipi neler sunuyor?

Apple U1 çipi, uzamsal farkındalık için Ultra Geniş Bant teknolojisinden yararlanarak iPhone 11’in kendi konumunu yakınlardaki U1 özellikli diğer Apple aygıtlarının konumuna göre hassas bir şekilde tespit edebilmesini sağlıyor. Konum servislerinden yararlanarak kullanılan U1 çipi için Apple kapatma opsiyonu sunmamıştı.

iOS 13.3.1 ile konum Servisleri kapatılabiliyor

Şarj tüketiminde az da olsa etkisi olan U1 çipine bağlı konum servislerinin kapatılması için Apple’ın nihayet düğmeye bastı. Apple‘ı bu hamleye zorlayan şeyin, U1 çipinde yaşanan güvenlik açığının olduğu düşünülüyor. Şubat ayında nihai sürümünün yayınlanacağını düşündüğümüz iOS 13.3.1 ile artık konum servislerini tek tek kapatabileceksiniz.

konum servisleri

iPhone‘da konum servislerini kapatmak için; Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri>Sistem Servisleri bölümüne girmeniz gerekiyor. Buradan dilediğiniz konum servisini kapatabilirsiniz. Ancak bu servisleri kapatmak konum bazlı çalışan uygulamalardan tam verim alamayacağınız anlamına geliyor. Size tavsiyemiz şarja çok az etkisi olan sistem konum servislerini açık tutmanız yönünde olacak.

Apple‘ın bu tip yıllardır var olan yenilikleri geç de olması, firmanın artık yenilik sunmadığı anlamına gelmesin. U1 çipi şu an için hiç bir Android telefonda yer almıyor. Gelecekte tanıtılacak olan Apple cihazları ile U1 çipinin etkileşime girmesini bekliyoruz. Bu teknoloji şimdilik emekleme aşamasında. Muhtemelen 2-3 yıl içerisinde bu çipi daha verimli olarak kullanabileceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu