Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiTwitter

Periscope devri kapanıyor! Uygulamanın fişi çekiliyor!

Twitter’ın sahibi olduğu canlı yayın uygulaması Periscope için yolun sonu göründü. Twitter Periscope’un yakında kapanacağını açıkladı.

Twitter’ın bağımsız canlı yayın uygulaması Periscope, son dönemlerde oldukça fazla kullanıcı kaybetti. Instagram’ın canlı yayın işine girmesi ile baş edemeyen ve Türkiye’de telif haklarından solayı Scope olarak faaliyet gösteren uygulamanın kapatılacağı açıklandı.

Twitter, canlı yayın uygulamasının artık gelirlerinin giderlerini karşılamadığı için kapatacağını belirtti. 2021 yılının Mart ayında veda edeceğimiz uygulama çoğu kişinin pek umrunda olmayacak gibi görünüyor. Aslında sosyal medya devi bunun sinyallerini daha öncesinden vermişti.

Bildiğiniz gibi Twitter’ın iOS ve Android uygulamalarında canlı yayın yapma entegrasyonu bulunuyor. Periscope’un yerini bu entegrasyon alacak gibi görünüyor.

2021 yılının Mart ayından sonra Periscope’un iOS ve Android’in uygulama mağazalarından kaldırılacağını belirtelim. Mart ayından sonra ise uygulamaya kayıt alınmayacak. Eğer Scope üzerinde canlı yayın kayıtlarınız varsa Mart 2021’den önce bunları arşiv şeklinde indirmeniz gerekecek. Aksi durumda Mart’tan sonra tüm arşiviniz silinecek.

Periscope

Türkiye’de bir dönem maçları canlı yayınla göstermesinden dolayı erişim engeli yaşayan uygulamanın son dönemde artık kullanılmadığı ortadaydı. Hatta eminiz ki bu haberi okuyana kadar Periscope’un varlığını bile unutmuştunuz. Twitter’ın canlı yayın alanında faaliyetlerini sonlandırması Instagram’ın ekmeğine yağ sürmek olacak.

Twitter’ın önümüzdeki yıl Facebook’un akın akın gelen girişimlerine karşı bir hamle yapması gerekiyor. Umarız bu hamleler ana uygulama üzerinden olmaz ve ayrı uygulamalar şeklinde kullanıcılara sunulur. Yoksa Twitter’ın güzelim yapısı bozulur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu