Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Şarj Cihazı Nedeniyle Ceza Alabilir

Samsung şarj cihazı nedeniyle ceza almanın eşiğinde. Davanın açılabileceği yer Apple’ın daha önce ceza aldığı Brezilya. Detaylara göz atalım…

Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte çevresel faktörler nedeniyle şarj cihazını kutudan çıkardı. Samsung başta olmak üzere diğer Android üreticileri bunu sert dille eleştirilen reklamlar yayınladı. Fakat ne hikmetse başta Samsung olmak üzere bazı Android üreticileri de Apple gibi şarj cihazını kutudan çıkarma yoluna gitti. Samsung’un Galaxy S21 serisiyle başlattığı bu furya şu sıralar giriş seviyesi telefonlara kadar yansımış durumda. Son dönem bir Galaxy A ya da Galaxy M serisi telefon alsanız dahi kutu içerisinde bir şarj cihazı bulamıyorsunuz. Samsung şarj cihazını kutudan çıkardı çıkarmasına fakat bu bir ülkede şirketin başını ağrıtabilir.

Samsung Şarj Cihazı Brezilya’da Kutuya Dönebilir

Malumunuz Apple, Brezilya’da şarj cihazı davalarıyla boğuşuyor. Hatta daha önce bu yüzden para cezasına çaptırılan Apple’ın bu ülkede bazı modelleri şarj cihazıyla satmak zorunda kaldı. Benzer bir dava süreci yakında Samsung için de başlayabilir. Brezilya Adalet Bakanlığı’na göre Samsung’un kutudan şarj cihazını çıkardığı gerekçesiyle 900’den fazla şikayet kaydı oluşturulmuş durumda. Daha önce Apple’ın yaşadığı süreç göz önüne alındığında benzer yargılamalar hatta cezalarla Samsung’un karşılaşacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

Aslına bakarsanız Samsung, Brezilya’da bu yargılanmaların önüne geçerek giriş seviyesi bazı telefonlar ve hatta Galaxy A53 modelini şarj cihazıyla birlikte satıyor. Galaxy A53 bakıldığında Türkiye’de dahil dünyanın geri kalanında şarj cihazı olmadan satılmakta. Samsung görünen o ki müşterilerden daha fazla tepki gelmesini önlemek için Galaxy A53’ün kutusuna 15 watt’lık bir adaptör sıkıştırmış.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu