Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Yine Tartışmaların Odağı Olacak

WhatsApp gizlilik politikası hakkında yeni bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Popüler mesajlaşma platformu yine çok konuşulacak.

WhatsApp’ın bu yılın başlarında sunduğu tartışmalı hizmet şartları çok konuşulmuştu. Bu olayı hatırlamayanlar için küçük bir hatırlatma yapalım. WhatsApp hizmet şartları, kullanıcıların verilerini Facebook ile paylaşmalarını zorunlu kılacaktı. Bu şartları kabul etmezseniz uygulamayı kullanmanız sınırlandırılacaktı. Hatta bir süreden sonra WhatsApp‘ı hiç kullanamayacaktınız.

Popüler mesajlaşma platformu bu değişiklikleri düzgün bir şekilde aktaramadı. Bu, değişiklik tüm kullanıcılar arasında kafa karışıklığına neden oldu. Yaşanan bu süreçte şirket değişiklikleri ertelemişti. Ancak tepkiler o dönemde de durmadı. Tüm bunlar, şirketin bu değişiklikten geri adım atmasına neden oldu ve sonunda bazı şeyleri tamamen gözden geçirdiler. Facebook ayrıca daha sonra hesapların sınırlandırılmasına veya silinmesine karşı karar verdiklerini duyurdu.

Bugün ise, WhatsApp‘ın yeni hizmet şartlarını isteğe bağlı hale getirebileceğini gösteren yeni bilgiler ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından yapılan bir ipucuna göre, uygulama, kullanıcıların güncellenmiş hizmet şartlarını kabul etmeseler bile hizmetleri kullanmasına izin verecek. Şirket şimdi bu zorunlu değişikliği WhatsApp Business mesajlaşma ile sınırlamayı planlıyor.

WhatsApp

Arkadaşlarınız ve ailenizle iletişimde kalmak için WhatsApp’ı kullanıyorsanız, hizmet şartlarını görmezden gelebilir ve uygulamayı herhangi bir sınırlama olmaksızın kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak, Business kullanıyorsanız, hizmet sizden “WhatsApp’ın güncellemesini incelemenizi ve kabul etmenizi” isteyecek. Yani yeni gizlilik politikası ilk etapta işletmeler için geçerli olacak gibi görünüyor.

Yeni gizlilik politikası WhatsApp’ın mesajları okuyacağı anlamına gelmişti. Bu süreçte birçok kullanıcı Telegram ve Signal gibi uygulamalara yönelmişti. Krizi düzgün yürütemeyen ve kendini ifade edemeyen WhatsApp’ın bu kararı ertelemesi oldukça mantıklıydı. Ancak hala kafalarda soru işaretleri var. WhatsApp’tan en kısa sürede artık bu olaya şeffaflık getirmesi ve hangi verileri toplayacağını net bir şekilde açıklaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu