Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

HarmonyOS 2.0 Rekor Üzerine Rekor Kırıyor! Android’in Gözü Yaşlı!

Huawei’nin yeni işletim sistemi HarmonyOS 2.0 rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Galiba Android’i gerçekten geçecekler.

Amerika’nın Çin ile olan ekonomik savaşının en büyük kurbanı olan Huawei, Android lisansını bu süreçte kaybetmişti. Mutlak güce ulaşmak isteyen Çin’in bir çözüm yolu bulması ve içe kapanması gerekiyordu. Huawei bu politikayı izledi ve 2 yıl içerisinde geliştirilen yeni işletim sistemi HarmonyOS 2.0 ile karşımıza çıktı. Sadece telefonlar için değil 128 KB RAM’e sahip olan tüm akıllı ürünlerde çalışan bu işletim sistemi için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Galiba tahmin ettiğimiz gibi Huawei’nin yeni işletim sistemi çok yakında Android’i yakalayacak ve uzun vadede geçecek.

HarmonyOS 2.0 büyüme hızla devam ediyor

Security Times’ın son raporuna göre, HarmonyOS işletim sistemi için uygulama geliştiricilerinin sayısı 1,2 milyonu aştı. 300’den fazla ortak yeni Huawei ekosistemine katkıda bulundu. 2 Haziran’da Huawei, HarmonyOS 2.0 duyurusu sırasında ekosisteminin yaklaşık 500.000 katkıda bulunduğunu resmen doğrulamıştı. Şimdi ise duyurudan iki ay sonra, geliştiricilerin sayısı iki katından fazla arttı. Huawei, yeni işletim sisteminden çok şey bekliyor ve geliştirici geri bildirimlerine dayanarak işletim sistemini geliştirmek için sürekli çalışıyor.

Huawei Başkanı Yu Chengdong kısa süre önce HarmonyOS 2.0’ın 2 Haziran’daki lansmanından bu yana yaklaşık 40 milyon cihaza kurulduğunu doğruladı. Daha önce, Çinli teknoloji devi, yıl sonuna kadar yaklaşık 300 milyon cihaza ulaşma niyetini açıklamıştı. Şimdi, dağıtım hızına bakıldığında, şirket bu hedefini 360 milyon cihaza genişletti.

Huawei 100 watt

Henüz beta aşamasında olan bu işletim sistemi ilk olarak Huawei P50 ailesinde resmi olarak kullanılmaya başlanacak. Eski Huawei ve Honor modellerini de hızlandırdığı söylenen bu işletim sistemi Android gibi açık kaynaklı olması ile dikkat çekiyor. Bu da diğer Çinli telefon üreticilerinin Android’den vazgeçerek HarmonyOS’i kullanabileceği anlamına geliyor. Eğer Çin gerçekten de içe kapanır ve firmalarını örgütlerse, şu sıralar Android pazarının lideri olan Çinli üreticiler yeni bir devri başlatabilir.

Bakalım Çin beklendiği gibi kendi içine dönüp firmalarını organize edip Amerika’ya karşı büyük bir koza sahip olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu