Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

realme Xiaomi ‘yi Korkutmaya Başladı

realme dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarında Xiaomi ile kıyasıya rekabet ediyor. realme şimdi Xiaomi’nin ensesinde.

Sadece üç buçuk yıllık bir geçmişe sahip olan realme bugün akıllı telefon dünyasında hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi edinmiş durumda. Hatta şirket bu denli kısa süre içerisinde dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası konumunda. realme’nin bu başarıyı elde etmesinde giriş, orta ve son dönemde üst segment uygun fiyatlı akıllı telefonların etkisi yadsınamaz. Marka şimdi dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’da bir numara olma yolunda. Açıklanan son verilere göre realme, Samsung’u geçerek Xiaomi ‘nin ardından ikinci sıraya yerleşti. Muhtemelen gelecek yıl içerisinde realme’yi Hindistan’da lider konumda göreceğiz.

OPPO’nun alt markası olan realme’nin başlangıçta sadece Hindistan pazarı için kurulduğunu belirtelim. Fakat marka kısa süre içerisinde o kadar hızlı bir büyüme elde etti ki, diğer pazarlara açılmaması için hiçbir neden yoktu.

Pahalı Realme

Counterpoint Research tarafından yayınlanan son rapora göre realme ekim ayı itibariyle Hindistan akıllı telefon pazarının %18’ini ele geçirmiş durumda. Samsung ve Vivo’nun sırasıyla %16 ve %13 ile üçüncü ve dördüncü sırada yer aldığı ülkede Xiaomi’nin liderliği sürüyor. Xiaomi alt markası POCO ile birlikte ülkedeki akıllı telefon pazarının %20’sini elinde bulunduruyor. Belki markalar bağımsız olarak ele alınırsa realme şimdiden lider üretici konuma gelmiş olacak.

realme ayrıca ülkenin en büyük mağazası olan Flipkart’ta bir numaralı marka haline gelmiş durumda. Perakendecinin elde ettiği satışların %27’sini realme marka telefonlar oluşturuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu