DonanımGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerYazılım

Linux PC Sorunlarından Dolayı Gelişemiyor!

Linux işletim sisteminin gelişimi ilginç bir şekilde durdu. Bu duranlığın sebebi olarak ise PC’deki sorunlar gösteriliyor. İşte detaylar.

İşletim sistemlerinin gelişimi son yıllarda bir tık yavaşlamıştı. Bu olay özellikle Linux işletim sistemini etkilemişti. Bugün ise bu konu hakkında resmi açıklama geldi. Linux yaratıcısı Linus Torvalds, bilgisayarındaki bir arıza nedeniyle işletim sistemi çekirdeğinin geliştirilmesinin yavaşladığını söyledi.

Linus Torvalds, yeni bellek modüllerinin teslim edilmesini beklerken bir dizüstü bilgisayara geçmek zorunda kaldığı için sürecin çok yavaş ilerlediğini kabul etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Linus; “Bilgisayarımda, bir DIMM modülü, kesinlikle kararlı çalışmasından 2.5 yıl sonra kelimenin tam anlamıyla rasgele başarısız oldu. Önce eski çekirdeği önyükleyerek ve ardından memtest86+ kullanarak test ettim.” ifadelerini kullandı.

Linus’a göre, başarısız RAM’in bir sonucu olarak, geliştirmede bir yavaşlama bekleniyor. Gelecekte bu, Linux çekirdeğinin sonraki sürümlerinin daha sonraki bir tarihe ertelenmesine yol açabilir. Geliştirici, elektronik mağazalarında ihtiyaç duyduğu bileşenlerin eksikliğiyle karşı karşıya kaldığını ve bu nedenle bir dizüstü bilgisayara geçmek zorunda kaldığını açıkladı.

Linus Torvalds
Linus Torvalds

Linus Torvalds, ihtiyaç duyduğu RAM modüllerinin hata düzeltme protokolü (ECC) ile birlikte teslim edilmesini beklediğini de sözlerine ekledi. Torvalds şu anda Linux çekirdeği 6.1 sürümü üzerinde çalışıyor. Yayına göre, Linux yaratıcısının ana çalışan bilgisayarı bir AMD Threadripper işlemcisine dayanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu