Akıllı SaatGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Amazfit GTR 3 ve Amazfit GTR 3 Pro Karşılaştırması

Şirketin iki yeni akıllı saati Amazfit GTR 3 ve GTR 3 Pro piyasaya sürüldü ve karşılaştırmalarının vakti geldi.

Huami kısa süre önce Amazfit GTR 3, GTR 3 Pro ve GTS 3’ten oluşan yeni bir akıllı saat serisini duyurdu. Bu yeni akıllı saatlerin özelliklerinde fazla fark olmadığı için bir seçim yapma konusunda kararsızlık duyabilirsiniz. Bu yazımızda da size yardımcı olmak için özelliklerini karşılaştırıyoruz.

Amazfit GTR 3 ve Amazfit GTR 3 Pro Karşılaştırması

Ekran ve Tasarım Karşılaştırması

Amazfit GTR 3 ve Amazfit GTR 3 Pro aynı tasarıma sahiptir ve tek fark boyutlarıdır. Uçak sınıfı alüminyum alaşımdan yapılmıştır ve sadece 32 gram ağırlığa sahiptirler. Kavisli cam ve yuvarlak bir ekran ile geliyorlar. Saatlerin iki düğmesi var biri menüler vve diğeri de bildirimler arasında gezinmek için kullanılabilen bir taç. Görünümleri oldukça minimal ve zarif ve klasik saati andırması sebebiyle cihazlar mükemmel.

Amazfit GTR 3

Ekrana geldiğimizde iki saat de yüksek piksel yoğunluğuna ve çok yüksek parlaklığına sahip yuvarlak AMOLED ekranlarla donatılmıştır. Ekranların yenileme hızı da çok yüksek. Ekran gövde oranlarında GTR 3 %66 ve Pro’da %70,6’lık değerler mevcut.  GTR 3’te 100’den fazla saat kadranına sahip olurken GTR 3 Pro’da bu sayı 150’yi aşıyor.

Özellik ve Yazılım Karşılaştırması

İki saat de yeni Zepp OS ile kutudan çıkıyor. Yazılım konusunda aralarında herhangi bir fark yok. Home Connect gibi özelliklere de sahip olan yazılım ile akıllı ev cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz.

Sensör ve Bağlantı Karşılaştırması

Fiziksel aktiviteyi profesyonel düzeyde takip etmek için birçok sensörle donatılan akıllı saatlerde SpO2 satürasyon sensörü mevcut. Bu sayede 7/24 kalp atış hızı takibi ve kan oksijen takibi sunuyorlar. Gelişmiş uyku takibi özelliği de mevcut.

Pro modeli, 5 ana takımyıldıza dayalı uydu konumlandırmayı, maksimum oksijen tüketimi ve sıcaklığı da ölçebilen sensörlere sahip. Bu özellikler GTR 3 modelinde mevcut değil.

Son olarak, GTR 3 Pro müzik ve podcast depolamak için Amazon Alexa desteğine ve 2,3 GB dahili depolama alanına sahip olursunuz.

Pil ve Fiyat Karşılaştırması

GTR 3 Pro’nun pil ömrü normal kullanımda 12 gündür ancak sürekli GPS takibi yaparsanız sadece 35 saat dayanacaktır. Pil ömrünü tam bir aya çıkarmak için de pil tasarrufu modu da mevcut. Normal GTR 3’ün ise normal pil kullanım süresi 21 gündür. Sürekli GPS takibi ile bu süre 35 saate düşüyor.

Garip olan şey, GTR 3’ün Pro modeline göre daha fazla pil süresine sahip olmasıdır. Bunu Pro’nun sahip olduğu ek özellikler ve sensörlere dayandırabiliriz.

GTR 3’ün fiyatı da 180 dolar olarak belirlendi. Pro modelin fiyat etiketi ise 230 dolar. Bu iki saatin yakında ülkemiz pazarına giriş yapacağı da tahminlerde mevcut. Gelişmeler için takipte kalın.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu