Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 DxOMark Puanı ile iPhone 12 Pro Max Sahiplerini Üzecek

Apple’ın iki kameralı canavarı iPhone 13 DxOMark testinden aldığı puan ile üç kameralı iPhone 12 Pro Max gibi performans sunduğunu kanıtladı.

Apple, bu yıl tanıttığı iPhone 13 ailesi ile eleştiri oklarının hedefinde kendini bulmuştu. Ancak bu seride yapılan kamera iyileştirmeleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Haksız eleştirilere konu olan Apple, bu sefer kendini bile aşmayı başarmış gibi görünüyor. Bugün açıklanan iPhone 13 DxOMark kamera puanı bunun en büyük kanıtı. Neden mi böyle diyoruz? Gelin detaylara geçelim.

iPhone 13 DxOMark testinden 130 puan aldı!

iPhone 12 Pro Max’te bildiğiniz gibi üçlü kamera kurulumu ve bir adet LiDAR sensör yer alıyor. iPhone 13’te ise sadece ana kamera ve geniş açılı lens bulunuyor. İkili kamera kurulumu ile gelen yeni canavar DxOMark’tan tam 130 puan almayı başarıyor. Hatırlatma için iPhone 12 Pro Max’in de puanının 130 olduğunu belirtelim. Yani anlayacağınız Apple iki kamera ile rakiplerini dize getirmeyi başarıyor.

iPhone 13 fotoğraf testinden 138 puan, zoom bölümünden 55 puan ve video bölümünden 117 puan almayı başarıyor. Fotoğraf testinde pozlama, renk ve odaklama konusunda bu telefon tam bir canavar diyebiliriz. Video tarafında da aynı performans devam ediyor. Stabilizasyon konusunda ise aldığı 101 puan ile bu telefon sinema filmi bile çekmeye müsait. Sinematik mod ile çok bilginiz olmasa bile kısa filmler bile çekebilirsiniz.

iPhone 13 DxOMark

iPhone 13’ün DxOMark’tan aldığı 130 puan ile en iyi fotoğraf çeken 11. telefon olduğunu belirtelim. Pro serisi ise bu testten 137 puan alarak en iyi fotoğraf çeken 4. telefon konumunda. Anlayacağınız Apple bu yıl kamera konusunda gerçekten de bizleri şaşırtmayı başardı. Özellikle sinematik mod inceleme yapanların söylediğine göre şaşırtıcı derecede iyi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu