Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi 12 Özellikleri Kesinleşmeye Başladı

Xiaomi’nin yıl sonu tanıtacağı amiral gemisi modeli Xiaomi Mi 12 özellikleri ile karşımızda. Bu telefon söylendiği gibi rakipsiz olabilir.

Qualcomm’un Snapdragon 888 Plus yonga setini duyurması ile amiral gemisi segmenti hareketlenmişti. Bu yılın ikinci yarısında bu yonga setini kullanan birçok telefon göreceğiz. Ancak asıl bomba Snapdragon 898 ile patlayacak. Xiaomi Mi 12 ailesine güç verecek olan Snapdragon 898 yonga seti ile birlikte hız konusunda yeni rekorlara şahitlik edeceğiz. Bugün ise Mi 12’nin özellikleri hakkında yeni bilgiler geldi.

Xiaomi Mi 12 özellikleri ile rakiplerine taş çıkaracak

2021’in Aralık ayında tanıtılması beklenen Mi 12, Qualcomm’un daha tanıtılmayan Snapdragon 898 yonga setinden beslenecek. Snapdragon 898 demişken, bu yonga setine 3.09 GHz hızına çıkacak olan ultra büyük bir adet çekirdeğe 3 adet 2.4 GHz büyük çekirdek ve 4 adet 1.8 GHz çekirdek eşlik edecek.

8 GB, 12 GB ve 16 GB RAM opsiyonları ile gelecek olan telefon, sanal RAM oluşturma opsiyonunu da destekleyecek. Bu sayede RAM’de 4-5 GB’a kadar artış sağlacak. Yeni depolama ve RAM birimini birleştiren çözüm ile gelecek olan Mi 12, bu sayede daha hızlı okuma hızına sahip olacak. Yani sanal RAM gerçek RAM gibi olacak diyebiliriz.

 

Çinli teknoloji devi yeni ailesinde LTPO panel kullanacak. 1 Hz ila 120 Hz arasında tazeleme hızına sahip olacak olan bu ekran, görüntüleme teknolojilerinde yeni bir devri başlatacak. Kamera konusunda ise Xiaomi’nin büyük bir atılım yapması ve 200 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya yer vereceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Xiaomi Mi 12 kamera
Xiaomi Mi 12 kamera

Kablolu olarak 120W ve kablosuz olarak da 100W hızlı şarj desteğine sahip olacak olan Xiaomi’nin yeni canavarı, tasarımsal açıdan selefinden hallice olacak. Arayüz konusunda MIUI 12.5 ile toplayan firma, bu modelinde MIUI 13 arayüzüne yer verecek. Bu sayede telefon daha sorunsuz ve akıcı bir deneyim vadedecek. MIUI 13 ile birlikte Xiaomi’nin Apple ve Huawei gibi kendi ekosistemini de kurması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu