Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Popüler uygulama VLC Huawei telefonları engelledi

Tuhaf ancak gerçek bir haberle karşınızdayız. Mobil dünyasının en popüler medya oynatıcılarından biri olan VLC Huawei telefonları engelledi. Android ekosistemde birçok üretici ve haliyle epey telefon yer alıyor. Bir noktadan sonra geliştiricilerin uygulamadaki hataları tespit edip çözüm üretmesi imkansız bir hale geliyor. Benzer bir durumun şimdi Huawei ve VLC arasında yaşandığı görülüyor.

VLC Huawei telefonları kara listeye aldı

VLC uygulamasının geliştirici olan VideoLAN, Huawei telefonları kara listeye alarak uygulanın Google Play Store’da yüklenmesine engel getirdi. İlk etapta akıllara Çinli olmasından dolayı ”Huawei’ye yaptırım mı uygulanıyor?” sorusu gelmiş olabilir. Ancak durum hiç de sanıldığı gibi değil.

VLC Huawei telefonları engelledi
VLC Huawei telefonları engelledi

Son dönem Huawei telefonlarda yazılım seviyesinde sunulan pil optimizasyonu ön yüklü uygulamalar dışında, cihaza yüklenen üçüncü parti uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermiyor. Hal böyle olunca Huawei akıllı telefon sahipleri VLC’nin arka planda oynatma özelliğinden yararlanmıyor ve uygulama hakkında olumsuz yorumlarda bulunup 1 puan veriyor. Bunlar karşısında VLC de çileden çıkıp Huawei telefonların uygulamayı indirmesini engelledi.

Peki arka plan kısıtlamasına rağmen uygulamayı indirmek isterseniz ne yapacaksınız? Eğer Google Play Store’da uygulamayı bulamıyorsanız buradan APK dosyasını indirip yüklemeyi elle yapabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu