Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

InterDigital Huawei için Amerikan rüyasını tekrar başlatabilir! mi?


Huawei‘nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez diye düşünüyoruz. Zira Çinli üretici büyük bir sorun yaşıyor. Global pazarda hızla yükselen ve dünyanın en büyük satıcısı olma üzerine hayaller kuran Huawei, bugün “dükkanı kapatma” ile ilgili bir noktaya geldi. Bu duruma nasıl gelindiğinden daha çok bu durumdan nasıl çıkılacağı ile ilgili fikirler dolaşırken Çin’de patent süreçleri ile ilgili davalık olduğu InterDigital Huawei için bir çıkış biletinin olduğunu duyurdu. Bildiğiniz üzere Huawei Qualcomm ile de davalık ve tüm bu süreçler sonrasınca ciddi bir patent anlaşmaları bizleri bekliyor gibi görünüyor.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

InterDigital Huawei için çıkış yolu olabilir mi?

InterDigital Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kablosuz ağ teknolojisinin kullanımı ile ilgili patent sahibi bir üretici. Eski nesil kablosuz teknolojileri geliştirerek ve ardından bunların patentlerini lisanslayarak şirketini büyüttü. InterDigital‘e bugün şöyle bir açıklama yaptı ve lisansladıkları teknolojinin dış dünyaya açık olduğunu ve bir şirket kullanmak isterse, bunun ücreti ödeyerek kullanabilir açıklamasında bulundu. Bu da Huawei’nin Amerika’da 5G teknolojilerini kullanması anlamına geliyor! mu?

Açıkçası Amerika bir muz cumhuriyeti olmadığı için bunun Ticari Mahkemeler tarafından reddedileceğine inanıyoruz. InterDigital Huawei ile olan davalarının önüne geçmek için Çinli üreticiye “kasa kolaylığı” yapmaya çalışsa da biz bu durumun Huawei‘nin aynen ZTE‘nin yaptığı gibi Amerika’ya karşı boyun eğmediği sürece bu süreçten sağ çıkması mümkün görünmüyor…

Huawei MateBook X Pro Microsoft desteğini kaybetti!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu