Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Ultra, Titanyuma Rağmen Ağırlıktan Ödün Vermeyecek

Galaxy S24 Ultra şu sıralar gündemin ilk sıralarında. Bu defa amiral gemisi telefonun ağırlığıyla ilgili bilgiler geldi.

Samsung‘un bir sonraki amiral gemisi telefonu Galaxy S24 Ultra her şey yolunda giderse 2024’ün ocak ya da şubat ayında tanıtılacak. Bir süredir adını sıklıkla duyduğumuz telefon son raporlara göre titanyum çerçeveye sahip olacak. Apple’ın yıllardır iPhone’larda yer verdiği titanyum malzeme, alüminyuma göre daha yoğun ve güçlü olduğu için S24 Ultra’nın önceki Galaxy S serisi amiral gemis modellerden dayanıklı olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Titanyum, mevcut samsung modellerde kullanılan alüminyuma göre daha yoğun bir materyal olmasına rağmen S24 Ultra’nın ağırlığını artırmayacak. Ünlü sızıntı kaynağı Ice Universe, telefonun yalnızca 233 gram ağırlığında olacağını ve bunun Galaxy S23 Ultra’dan 1 gram daha hafif olacağını iddia ediyor. İddia doğruysa bu, Samsung’un telefonu daha hafif ve daha dayanıklı hale getirmek için çok fazla mühendislik çalışması yaptığını gösteriyor.

Yine daha önceki raporlara göre Galaxy S24 Ultra’nın tasarımı önceki model olan S23 Ultra’ya fazlasıyla benzeyecek. Hatta S24 Ultra’da 6.8 inç büyüklüğünde, Quad HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip dinamik AMOLED ekran yer alacak.

Telefonda 200 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel telefoto, 10 megapiksel periskop ve 12 megapiksel ultra geniş açılı dört arka kamera kullanılacak. Bir önceki nesle göre telefoto kamerada ciddi gelişmelerin olacağını söyleyebiliriz.

Exynos 2400 ve Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak telefonda ayrıca 5.000 mAh büyüklüğünde pil göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu