Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 Pro İşte Böyle Görünecek!

Xiaomi 13 Pro modelinin tanıtım tarihi yaklaşıyor. Son dönemde telefona dair sızıntılar artmaya başladı. İşte bunların sonuncusu…

Xiaomi 13 Pro cephesinde sular iyice ısınmaya başladı. Amiral gemisi telefonunda 1 inç büyüklüğündeki Sony IMX989 görüntü sensörünün yer alacağı neredeyse kesinleşti. Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin eşlik edeceği telefonda en çok da görünüm merak uyandırıyor.

Kasım ay içerisinde sahne alacak telefona ait bazı görüntülerin sızdırıldığı iddia edildi. Güvenilir bir kaynak tarafından sızdırılan görsellerde Xiaomi 12 Pro’dan tamamen farklı bir kamera birimi ile karşı karşıyayız.

Xiaomi 13 Pro Karşınızda

Üç kamera ters “L” şeklinde konumlandırılırken diğer boş kalan alana LED flaş ve Leica logoso yerleştiriliyor. Xiaomi 13 Pro’nun kamera tasarımı noktasında son dönemdeki amiral gemisi telefonlardan sıyrıldığını söyleyebiliriz.

Kamera demişken telefonda 50 megapiksel çözünürlüğünde üç kameranın yer alması bekleniyor. Ana kamerada 1 inç büyüklüğünde ve daha önce Xiaomi 12S Ultra modelinde karşımıza çıkan Sony IMX989 yer alacak. Telefonda ayrıca 50 megapiksel ultra geniş açılı ve 50 megapiksel telefoto kameralar göreceğiz.

Öte yandan Xiaomi 13 Pro’da 6.7 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip LTPO 2 AMOLED ekran yer alacak. Gücünü Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden alacak telefonda 120 watt hızlı şarj desteğini taşıyan 4.600 mAh büyüklüğünde pil göreceğiz. Harman Kardon tarafından desteklenen stereo hoparlörle çıkış yapacak telefonun ayrıca MIUI 14 sürümünü taşıyan ilk Xiaomi cihazı olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu