Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Eski Android Telefonlar Kullanılmaz Hale Geliyor

Google, eski Android telefonlar için kötü haberi verdi. Android 2.3.7 ve daha düşük sürümlerde artık Google hizmetleri kullanılmayacak.

Google, 2010 yılında bildiğiniz gibi Android 2.3’ü piyasaya sürmüştü. Üzerinden tam 11 yıl geçen bu işletim sistemi sürümü için bugün kötü haber geldi. 2017 yılında güvenlik sorunlarından dolayı Android 2.3’ten Google Pay desteğini çeken Google şimdi de eski Android telefonlar için daha üzücü haberi paylaştı.

Şirketten gelen resmi bir rapora göre, Android cihaz Android 2.3.7 veya daha düşük bir sürümü çalıştırıyorsa Google hesaplarına giriş yapamayacak. Google’ın açıklamasında, 27 Eylül 2021’den itibaren Google’ın artık Android 2.3.7 veya daha eski sürümleri çalıştıran Android cihazlarda oturum açmaya izin vermeyeceği yazıyor. Yalnızca Android sürüm 3.0 veya üzeri ile çalışan cihazlar oturum açabilecek.

27 Eylül’den sonra artık Google servislerini bu işletim sistemi sürümüne sahip olan telefonlar kullanamayacak. Bu servisler arasında Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google hizmetlerinin yer aldığını belirtelim.

Eski Android telefonlar

Cihaz, Android 3.0 veya üzeri bir sürüme güncellenemiyorsa, kullanıcı cihazın web tarayıcısında Google hesabına giriş yapabilecek. Başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra, bazı Google hizmetlerini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Android’in yedinci sürümü olan Android Gingerbread, aynı zamanda platform tarihindeki en ikonik sürümlerden biridir. Bunun nedeni, yıllık güncelleme planını tam olarak başlatan ilk sürüm olmasıdır. Ancak artık bu işletim sistemini kullanan telefon neredeyse kalmadı diyebiliriz. Google’ın bu hamlesinin bu yüzden oldukça mantıklı görünüyor. Eğer eski bir telefona sahipseniz yakında telefonunuzu yenilemeniz gerektiğini belirtelim. Ayrıca WhatsApp gibi popüler uygulamaların da bu Android sürümü ile çalışmadığının altını çizelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu