Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Güncelleme Konusunda Çıldırdı! 5 Yıl Destek Verecek!

Galaxy sahiplerini sevindiren haber geldi. Samsung güncelleme konusunda vites yükselttiğini ve 5 yıl güncelleme sunacağını açıkladı.

Güncelleme konusunda uzun süredir eleştirilen Samsung geç de olsa toparlanma dönemine girmiş ve ana Android güncellemelerini hızlı bir şekilde yayınlamaya başlamıştı. Şimdi ise Samsung güncelleme konusunda vites yükselttiğini açıkladı. Galaxy sahipleri bu habere çok sevinecek. Çünkü Güney Koreli firma güncelleme desteğini 5 yıla kadar çıkardı. Peki, bu 5 yıl içerisinde tüm ana Android güncellemeleri gelecek mi?

Samsung güncelleme desteğini beş yıla çıkardı

Samsung daha önce amiral gemileri için işletim sistemi güncellemelerini üç yıl içinde ve güvenlik güncellemelerini dört yıl içinde yayınlayacağına söz vermişti. Şimdi ise bu süre beş yıla çıktı. Yani Samsung’un amiral gemileri 3 yıl boyunca Android güncellemelerini alacak. 3 yılın sonrasında 2 yıl daha aylık olarak yayınlanan Android güvenlik güncellemeleri Galaxy modellerine gelecek. Peki, bu güncelleme kapsamı hangi modelleri ilgilendiriyor?

Samsung‘dan gelen açıklamalara göre; 5 yıl boyunda Galaxy S20, Galaxy S20 +, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra, Galaxy XCover 5 ve Galaxy Tab Active 3 modelleri Android güvenlik güncellemelerini alacak. Bu desteğin güvenlik güncellemeleri ile kısıtlandırılması pek hoş karşılanmayabilir. Ancak Samsung’un ana güncellemeler için de planlarının olduğu söyleniyor.

Samsung Güncelleme

iOS 15 güncellemesini iPhone 6s’e bile sunarak güncelleme konusunda çıtayı arşa çıkaran bir Apple gerçeği var. Eğer Apple’a tam anlamıyla rakip olunmak isteniyorsa Android güncellemeleri için de bir çalışma yapılması gerekiyor. 6 yıllık telefona bile ana güncelleme sunan Apple’a bakalım dişli bir rakip gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu