AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple M2 Razer Telefon Soğutucusu ile Buz Gibi Oldu!

Çok ısınan Apple M2 yonga seti Razer’ın telefonlar için ürettiği soğutma sistemi ile buz gibi oldu. Aradaki fark soğutucu kullanmaya yöneltecek.

Apple’ın yeni yonga seti Apple M2, MacBook Air’da aşırı ısınmadan muzdarip olmuştu. Yaşanan bu agresif ısınma yonga setinin daralmaya başlamasına ve performansın önemli ölçüde düşmesine neden oluyordu. Normal termal pedlerin büyük bir fark yarattığı bilinen bir gerçek. Ancak görünüşe göre bu işi daha uygun fiyata yapabileceksiniz.

Max Tech isimli YouTuber, Razer’ın telefonlar için üretmiş olduğu küçük soğutucuyu MacBook Air’da denemek istedi. Max Tech’in bu testinde MacBook Air önemli ölçüde soğudu. Telefonlar için geliştirilen bu küçük fanın MacBook Air’ı soğutması oldukça ilginç. Keşke Apple yeni modeline de bir fan daha ekleyebilseymiş.

Aşağıdaki videoda göreceğiniz gibi, aktif soğutma ile sıcaklıklar oldukça düşüyor ve Razer soğutucusu daha iyi performans gösteriyor.

Ancak performans daha da ilginç. Fark kısa vadeli yükte fark minimum seviyede olmasında rağmen uzun vadede (Cinebench’te 10’dan fazla çalışma) çok büyük. GPU testinde, aktif soğutma, koşullu olarak kısıtlamadan tamamen kurtulmaya yardımcı oluyor. Böylece, ucuz bir dizüstü bilgisayar soğutucusu satın alarak ve termal pedlerle basit manipülasyonlar yaparak, yeni MacBook Air’in performansını sabit modda önemli ölçüde artırabilir ve aynı zamanda ısıyı azaltabilirsiniz.

Apple’ın henüz bu aşırı ısınma konusunda resmi bir açıklama yapmadığını belirtelim. Muhtemelen şikayetlerin artmasından sonra Apple’dan bir onarım programı tarzında hamle gelebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu