Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriGündemrealme

Realme GT Neo 5 Özellikleri Son Defa Paylaşıldı

Realme’nin yarın piyasaya süreceği merakla beklenen telefonu Realme GT Neo 5 modelinin son defa özellikleri paylaşıldı.

Saatler sonra tarihler 9 Şubat’ı gösterdiğinde Çin’de Realme GT Neo 5 akıllı telefonu 240W hızlı şarj teknolojisi, kızılötesi, çok renkli led şerit ve çok daha fazlası ile birlikte piyasaya sürülecek. Realme geçtiğimiz zamanlarda Honor’un da yaptığı gibi son birkaç gündür merakla beklenen telefonun özelliklerini paylaşıyor. Son zamanlarda yaptığı paylaşımlara bir yenisini daha ekleyerek telefonda sunulacak maksimum belleği açıklıyor.

Realme’nin merakla beklenen akıllı telefon GT Neo 5 modelinde 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar dahili depolama seçenekleri ile geleceğini açıkladı. Normalde 1 TB dahili depolama seçeneği amiral gemisi modelleri için ayrılmış biz özellik olsa da GT Neo 5’in de bu özellik sayesinde bir amiral gemisi katili olacağını gösteriyor.

Realme GT Neo 5 Ram - Depolama

Daha önce yayınlanan tanıtım görsellerinden ve sızıntılara bakıldığında telefon iki farklı varyantta karşımıza çıkacak. Daha ucuz olan model 150W hızlı şarjı destekleyen 5000 mAh pil kapasitesine sahip olurken ana model 240W hızlı şarjı destekleyen 4600 mAh pil kapasitesi ile kutularından çıkacak.

Telefonun özelliklerinden devam edersek 2772×1240 piksel yüksek çözünürlüğe, 2160 Hz’de PWM desteğine ve 144Hz ekran yenileme hızını destekleyen 6,7 inç AMOLED ekrana sahip olmasını bekleyebiliriz. Ana kamera, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50 megapiksel Sony IMX890 sensörü göreceğiz. Ayrıca ön tarafında da 16MP selfie kamerası bulunacak.

İlginizi Çekebilir: Realme GT Neo 5 Küresel Pazar İçin İsmini Değiştirebilir

LPDDR5x RAM ve UFS 3.1 dahili depolama teknolojisine sahip olan GT Neo 5 Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcisi tarafından güçlendirilecek. Telefonun diğer özelliklerine de bakmak gerekirse Android’in son işletim sistemlerinden olan Android 13 ve Realme’nin kendi yazılımı olan Realme UI 4.0 arayüzü ile birlikte kutusundan çıkacak. Geçtiğimiz günlerde çıkan sızıntılara göre dünyaya da açılması beklenen modelin GT Neo 5 adında değil Realme GT 3 olarak piyasaya sürülebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu