Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Çin Seddi’ni aşamıyor! Düşüş devam ediyor

Samsung her ne kadar 2017 yılında rekor kâr elde etmiş ve mobil dünyasının zirvesinde yer almış olsa da, dünyanın en büyük pazarı Çin’de bir türlü beklentileri karşılayamıyor. Yakın zamanda Samsung Çin pazarındaki yenilgiyi zaten kabul etmiş ve pazar payını artırmak için yeni hamleler geliştirdiklerini belirtmişti. Strategy Analytics tarafından yayımlanan son bir rapor, Samsung’un ülkedeki pazar payının her geçen gün eridiğini gösteriyor.

Samsung Çin
Samsung Çin

2015 yılında Çin’deki mobil pazarın %20’lik dilimini elinde bulunduran Samsung’un 2017 yılına gelindiğinde pazar payı %2 seviyesine geriledi. 2017 yılı dördüncü çeyrek verilerine göre hazırlanan son raporda ise Samsung’un Çin’de sadece %0.8’lik pazar payına sahip olduğu belirtiliyor ve bu oran tahmin edilenden çok daha kötü görünüyor.

Samsung Çin ‘de 12. sıraya geriledi

Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple Çin’deki rekabette ilk beş içerisinde yer alıyor. Samsung ise birçok yerli üreticinin gerisinde kalarak 12. sırada yer aldı.

Peki bundan sonra ne olacak? Samsung Mobile’ın bir numarası  DJ Koh zaten Çin’de başarısız olduklarını yakın zamanda gerçekleştirilen bir toplantıda açıkladı. Koh, Çin’deki faaliyetlerini hızlandıracak ve operasyonları modernize ederek müşterilere daha fazla yoğunlaşmayı hedeflediklerini, ayrıca ülkedeki WeChat, Baidu, Alibaba ve Mobike gibi popüler markalarla iş birliğine gideceklerini belirtti. Koh ek olarak ülkedeki telefonlarını daha yerelleştireceklerini ifade etti.

 

Samsung Galaxy J7 Duo resmi olarak tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu