Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung tablet satışı konusunda iPad’i yakalayabilir

Samsung tablet satışı konusunda en büyük rakibi Apple’ı yakalayacak gibi görünüyor. iPad’in pabucu dama mı atılıyor?

Samsung, neredeyse tüm ana işlerinde başarıdan başarıya imza atmaya devam ediyor. Şirket dün, bugüne kadarki en yüksek üç aylık kazancını bildirdi. Açıklanan bu rakamlara göre; Samsung, Hindistan’ın en büyük akıllı telefon markası konumunda. Yeni gelen raporlara göre ise Samsung tablet satışları konusunda firma tarihinde bir ilke imza atmayı başardı.

IDC‘nin yeni bir raporuna göre; Samsung, 2020’nin 3. çeyreğinde dünyanın en iyi ikinci tablet markası oldu. Şirket 9,4 milyon tablet satmayı başardı ve tablet pazarından yüzde 19,8‘lik bir paya sahip oldu. Samsung’un sevkiyatları, tüm büyük tablet satıcıları arasında en yüksek büyümeyi gösterdi. Her zaman olduğu gibi Apple, 13,9 milyon iPad satarak yüzde 29,2 pazar payıyla listenin başında yer aldı.

Amazon‘un tablet pazar payı ise 2020’nin 3. çeyreğinde üçüncü sıraya geriledi. Huawei ve Lenovo sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı.

Samsung tablet

Samsung, amiral gemisi Galaxy Tab S7 ve Galaxy Tab S7+ dahil olmak üzere son birkaç ayda birden fazla tablet piyasaya sürdü. Galaxy Tab S7 + 5G modeli 5G destekli dünyanın ilk tableti oldu. Telefon satışları konusunda da yüzü gülen Samsung, 2020’de en fazla 5G destekli telefon satışını gerçekleştiren firma konumunda yer almayı başardı.

Samsung’un tablet satışları konusundaki bu başarısı Apple’ın gözünü korkutabilir. iPad 8. nesil ve iPad Air ile orta segmente odaklanmak isteyen Apple, yine fiyat konusunda rakiplerinin biraz üzerinde kalıyor. Bu yüzden Apple’ın yıllardır lider olduğu tablet pazarındaki konumunu koruması için iPad mini gibi uygun fiyatlı bir çözüm bulması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu