Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Araba Kazası Algılama Android Telefonlara Geliyor

Pixel telefonlara özel olan araba kazası algılama özelliği diğer Android telefonlara da geliyor. Peki, bu özellik nasıl çalışıyor?

Google’ın Pixel modellerine sunduğu özellikler yavaş yavaş diğer Android telefonlara da gelmeye devam ediyor. Şimdi de araba kazası algılama özelliğinin diğer Android telefonlara geleceği ortaya çıktı. Kişisel Güvenlik, kullanıcıların ihtiyaç duydukları yardım ve bilgilerle hızlı bir şekilde bağlantı kurarak acil bir durumda hazırlanmalarına ve tepki vermelerine yardımcı olan, Google’ın Pixel’e özel bir uygulaması olarak biliniyor.

Bu uygulamada acil servislere bildirimleri otomatik olarak göndermek ve algılamak için çeşitli akıllı telefon sensörlerini kullanan Araba Kazası Algılama adı verilen hayat kurtarıcı özellikler yer alıyor. Son gelen bilgilere göre uygulamanın yakında diğer Android cihazlar için de geçerli olacağı görülüyor.

Sızıntılar, Kişisel Güvenlik uygulamasının en son sürümünün (sürüm 2022.05.25) ayrıştırılması sırasında ortaya çıktı. Google, trafik kazası algılama ve diğer özellikler hakkında bir dizi yeni metin oluşturuyor. Her yeni metin, Pixel olmayan cihazlar için özelliklerin gelişine atıfta bulunarak Pixel olmayan olarak etiketleniyor.

Araba Kazası Algılama

Diğer Kişisel Güvenlik özellikleri, kriz uyarıları ve güvenlik kontrolü’ne işaret eden kodla birlikte Pixel olmayan Android telefonlara doğru ilerliyor gibi görünüyor. Uygulamanın piksel olmayan cihazlara ne zaman geleceği henüz belli değil. Yine de bu, şirketten insanların hayatlarını kurtarabilecek hoş bir hamle olacak. Daha önce deprem uyarı sistemini diğer Android telefonlara da getiren Google bakalım bu özelliği ne zaman kullanıma sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu