Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi akıllı atkı ile tanışın! Winter is Coming beyler

Bugün ortaya çıkan patentlere göre Xiaomi akıllı atkı projesini hayata geçirmek üzere. Peki bu yeni nesil akıllı atkı nasıl çalışıyor?

Xiaomi kendini sadece mobil bir üretici olarak tanımlamıyor ve her zaman teknolojinin merkezi olarak değerlendirmek istiyor. Xiaomi kullanıcılarına yeni ürünlerini sunarken Ar-Ge merkezinde yeni yeni ürünlerini de değerlendiriyor. Bugün ortaya çıkan bir ürün ise Winter is Coming dedirtti. Xiaomi akıllı atkı pazarında da dünyanın tek üreticisi olmak için adım attı. Ortaya çıkan patentlere göre artık atkınızı boynunuza göre ayarlamak zorunda değilsiniz.

Yeni nesil akıllı atkının yoğunluğunu elinizle ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir cihaz olarak tanımlamaktadır. Bununla birlikte bu atkının bir de ısıtma özelliği olduğunu hatırlatalım. Yani soğuk havalarda atkıyı boynunuza sarmanız yeterli olacaktır. Atkı hem otomatik olarak kapanacak hem de sizi sıcak tutacak.

Xiaomi’nin geliştirdiği tasarıma yakından baktığınızda atkının sıcaklık sensörüne ve kızılötesi bir ısıtıcıya sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte atkının kendi kendini ayarlanmasını sağlayan iki minyatür elektrikli motor ve elastik bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz.

Xiaomi yeni tasarımını bu kış satışa sunar mı bilemiyoruz ama teknolojiyi farklı şekillerde kullanarak kendi ekosistemini geliştirmeye çalıştığını görüyoruz. Bavuldan, tencere setine kadar birçok ürünü akıllandıran Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde bize ne sunacağını çok merak ediyoruz. Peki siz böyle bir ürünü almak ister miydiniz? Akıllı bir atkı kaç TL yapar?

Yorumlarınızı aşağıda bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu