Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO hızlı şarj için açıklama yaptı! O iş öyle değil gençler!!!

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan ve palavra olduğunu da haberimizde belirttiğimiz OPPO hızlı şarj konusu resmiyete ve bilime döküldü. Bilime inanın, virale değil

Geçtiğimiz günlerde bir haber ortaya çıktı ve birçok basın da bunu “OPPO açıklama yaptı hızlı şarj pilleri öldürüyor” gibi bir dille yayına aldı. Biz yaptığımız haberde ne böyle bir resmi açıklama olduğunu ne de haberde söylendiği gibi “40W hızlı şarj pilin %30 ömrünü yiyiyor” açıklamasının hiçbir şeye dayandırılmadığını belirttik. OPPO hızlı şarj konusunda dünya lideri bir üretici ve böyle bir açıklama yapacaksa bile bunu bilimsel testlere dayandırırdı.

Ayrıca yaptığımız haberde 2 yıldır şahsi telefonumuz olarak kullandığımı OPPO Find X‘in pilinin ilk günkü gibi olduğunu da dile getirdik. Bugün OPPO asıl resmi açıklamasını yaptı ve 65W şarj desteğine sahip OPPO Reno Ace 2 modelinin pilini TÜV Rheinland ile birlikte tam 800 kez şarj ettiğini belirterek çıkan sonuçları da bizlerle paylaştı.

OPPO hızlı şarj konusunda bilimsel testleri yayınladı

Gördüğünüz üzere 4 farklı telefon 100, 300, 500, 600 ve 800 kez şarj edilerek bu sonuçlar bizlerle bağımsız TÜV Rheinland sonuçları ile birlikte paylaşıldı. Görünen o ki; birileri telefonlarına böylesine hızlı bir şarj desteği sağlayamadıkları için viral bir haber ortaya atmış bulunuyor. Halen kullandığımız ne Find X ne de RX17 Pro modellerinde pil gücü eksilmesi konusunda bir sorun yaşamıyoruz.

Yani işin özü şu; 65W Super VOOC 2.0 destekli bir telefon alsanız; örneğin OPPO Find X2, bu telefonu 2 yıl boyunca her gün şarja taksanız bile %91‘in üzerinde şarj gücünü telefonunuzda bulabileceksiniz. Birçok üretici bu şarj teknolojisinin hayalini bile kuramazken OPPO bu teknolojiyi 2014 yılından beri geliştiriyor. İlk kez 2014 yılında 20W şarj gücüne sahip OPPO Find 7 ile tanıştığımız VOOC teknolojisi 65W destekli Super VOOC 2.0 ile devam ediyor. Peki Super VOOC 3.0 100W desteği ile gelir mi?

Bunun da cevabını kısa bir süre içinde öğreneceğimizi düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu