Güncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSonyTeknoloji

Huawei ve Sony Mahkeme Koridorlarına Düştü, Durumlar Karışık!

“GT” ticari markası sebebiyle Huawei ve Sony arasındaki gerilimler artmaya başladı. İşte davanın detayları ve son gelişmeler.

GT ticari markası sebebiyle Huawei ve Sony arasındaki tartışma, bu sefer mahkeme koridorlarına düştü. Huawei geçmişte birçok dava ve ticari markanın yanı sıra patent anlaşmazlıklarına da müdahil oldu. Bu sefer de teknoloji üreticisi Sony, GT adlı akıllı saat markası nedeniyle Huawei’ye dava açtı.

Huawei ve Sony Davası Öncesi Neler Yaşandı?

Huawei her yıl bir dizi yeni akıllı saat piyasaya sürüyor. 2 Haziran 2021’den önce şirket amiral gelmesi akıllı saatlerini “Watch GT” serisi altında piyasaya sürdü. Peki, 2 Haziran 2021‘den sonra ne oldu? Huawei, yeni özelliklerin yanı sıra amiral gemisi tasarımlarıyla birlikte gelen yeni HarmonyOS destekli Watch 3 serisini piyasaya sürdü.

Watch 3 serisinin piyasaya sürülmesine rağmen, raporlar, Huawei’nin Watch GT serisinde yeni bir akıllı saat piyasaya süreceğini ve adının Watch GT 3 olacağını gösteriyor. Huawei ve Sony Interactive Entertainment arasındaki anlaşmazlığın çekildiği yer işte tam olarak burası.

Sony Neden “GT”ye İtiraz Ediyor?

Huawei’nin GT 3 ve GT 5 ticari marka başvurusunun ardından Sony, Huawei’nin ticari markasına 2016 ve 2019 yıllarında iki kez itirazda bulundu. İkinci anlaşmazlık sırasında Huawei, piyasaya Watch GT ve GT 2 akıllı saatlerini piyasaya sürdü. Sonuç alamayan Sony, Ağustos 2021’de AB’de Çinli telekom devi aleyhine dava açtı. Sonuç şuan kararsız.

Sony’nin GT itirazını bilmek için öncelikle “GT” adını bilmemiz gerekli. Gran Turismo Sony’nin bir oyun konsolu olan PlayStation sistemleri için geliştirilen bir Japon yarış simülasyonu video oyunu serisi. Sony, sadece “Gran Turismo” ismine değil, aynı zamanda bu oyunun “GTkısaltmasına da sahip olmak için “münhasır” haklara sahip olduğunu düşünüyor.

Görüşlerde, GT adının oyun başlığına atıfta bulunmadığı ve GT ismi Sony dahil hiçbir firmaya ait olmadığı yaygın. Bu nedenle Huawei, en çok satan akıllı saat serisi başlıklarının birinden vazgeçmek istemiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu