Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSTeknoloji

Donald Trump Apple ile ilgili yine sert konuştu!

Amerika’nın çiçeği burnunda başkanı Donald Trump oldukça ilginç bir kişilik. Amerikan halkının Obama gibi bir başkandan sonra nasıl olur da Trump gibi bir adamı başkan yaptığını sosyologlara bırakalım ve biz konumuza dönelim. Trump’ın seçimden önce yaptığı açıklamalar oldukça sertti ve aslına bakarsanız pekte yenilir yutulur şekilde değildi ama seçim oldu ve Trump başkan oldu. Bu noktada özellikle teknoloji şirketleri için söylediği “üretimlerini Amerika’ya almak zorundalar” yaptırımı geçtiğimiz aylarda yapılan toplantı ile bir yaptırımdan daha çok bir temenniye dönüştü. Donald Trump Apple için üretiminin bir kısmını Amerika’ya alması ile ilgili bir açıklamada bulundu. Apple tarafından gelen resmi bir açıklama yapılmasa da Trump Time Magazine dergisine verdiği demeçte oldukça ilginç ifadeler kullandı.

Donald Trump Apple Amerika’ya 3 Fabrika Kuracak Dedi!

Donald Trump’ın yaptığı açıklamaya ya da daha doğrusu sızdırmaya göre Apple, toplamda 2 milyon kişiye istihdam sağlayacak 3 adet fabrika kurulumu gerçekleştirecek. iPhone ve iPad üretimlerini Çin’de Foxconn ve Pegatron‘a yaptıran Apple’ın üretimini Amerika’ya kaydırması maliyetleri nasıl arttıracağını ise oldukça merak ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde Foxconn Amerika’da bir tesis kurmuştu ama bu TV Paneli üretimi için kullanılan bir tesisti. Süreç nasıl sonuçlanacak çok merak ediyoruz ama Apple yeni binasında rahat rahat oturmak istiyorsa Trump’ın bu yaptırımlarına pardon tavsiyelerine uymak zorunda…

Editörün Notu: Tim Cook’un bu konu hakkında açıklama yapmaması Apple’ın tası tarağı toplayıp Çin’e gitmesi ihtimalini ortaya çıkartıyor! 

Apple Çin pazarında kan kaybetmeye devam ediyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu