GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiTwitter

Twitter Hikayeler Özelliği Yalan Oluyor

Twitter’ın Instagram’a rakip olmak için geliştirdiği Twitter Hikayeler yani Fleets özelliğinin fişinin çekileceği açıklandı.

Sosyal medya savaşlarına son yıllarda Hikayeler özelliği damgasını vurmuştu. Snapchat’in ağır darbe almasına neden olan bu özellik, Instagram’dan WhatsApp‘a hemen hemen her platforma gelmeye başlamıştı. Twitter da bu trende sessiz kalmamış ve Twitter Hikayeler olan Fleets özelliğini geçtiğimiz aylarda kullanıma sunmuştu. Fleets sayesinde Twitter kullanıcıları bir süre sonra kaybolan hikayeler paylaşabiliyordu. Genellikle Tweet’lerini bu bölümde paylaşan kullanıcılar için bugün kötü haber geldi.

Mikroblog sitesi Twitter, Fleets özelliğinin fişini Ağustos ayında çekeceğini resmi olarak açıkladı. Twitter kullanıcılarından rağbet görmeyen bu özelliğin kaldırılması pek bir şey değiştirmeyecek. Çünkü bu özelliği kullanan pek fazla kişi yoktu. Zaman zaman sosyal medya devleri bu tip yeni özellikleri deneyip, tutmayınca da sonlandırabiliyor. Fleets de bu süreçte tarih olan özellikler arasında kendine yer bulacak.

Twitter Hikayeler

Twitter’ın bir daha bu tip hikayeler gibi özelliği kullanıma sunmayacağı ortada. Zaten platformu kullananlar Instagram gibi hikaye bakmak için değil hızlıca tweet okuyup bilgilenmek veya eğlenmek için kullanıyor. Twitter’ın yüklenme süresini yavaşlatan ve veri kullanımı konusunda olumsuz etki eden Fleets’in kaldırılması iyi bile oldu diyebiliriz.

Snapchat ile başlayan hikayeler özelliğinin tüm platformlarda kendine yer bulması artık kabak tadı verdi diyebiliriz. Umarız bu çılgınlık en kısa sürede sadeleşir ve tek bir platforma özgü kalmaya devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu