Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung, Robotik ve XR Uygulamalarına Özel ISOCELL Vizion 63D ve 931 Kamera Sensörleri Tanıtıldı

Kamera öncüsü Samsung, AR/R kulaklıklara ve telefonlara özel ISOCELL Vizion 63D ve 931 sensörlerini tanıttı.

Yarı iletken teknolojisinde lider konumda olan Samsung, yeni iki adet ISOCELL Vizion sensörü tanıttı. Bunlardan ilki uçuş sensörü (ToF) ISOCELL Vizion 63D ve ikincisi global deklanşör sensörü Vizion 931. Vizon 63D ile olağanüstü detaylara sahip, yüksek çözünürlüklü 3D görüntüler yakalamak için tasarlandı.

ISOCELL Vizion 63D ve 931 Özellikleri

ToF sensörleri, yayılan ışığın bir nesneye gidip gelmesi için gereken süreyi hesaplayarak derinliği ölçerek çalışır. Samsung’un yeni tanıttığı Vizion 63D sensörü, çevresini üç boyutlu olarak algılayarak yansıyan ışığın faz kaymasını ölçmeye yarayan bir iToF sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Olağanüstü doğruluk ve netliğe sahip bu sensör ile yüksek çözünürlük ve hassas derinlik ölçümlerini doğru yaparak daha kesin sonuçlar almanıza olanak tanıyacak. QVGA (320 x 240 piksel) 30 fps hızında görüntü yakalayabilen 63D, 1/6,4 inçlik sensör 3,5 µm piksele sahip. VGA (640 x 480 piksel) çözünürlükte videolar çekebiliyor. Ayrıca ntegre derinlik algılama donanımı ISP’sine (Görüntü Sinyali İşlemcisi) sahip olan sektördeki ilk sensör olma ünvanını taşıyor.

63D ToF sensörüyle geleneksel sensörlere kıyasla güç tüketimini %40 azaltmayı başaran Samsung, Ayrıca, 940 nanometre (nm) kızılötesi ışık dalga boyunda %38’e ulaşan, en yüksek kuantum verimliliğini ve ışık emme seviyesini sağlayan BST’ye (Arka Taraf Saçılım Teknolojisi) sahip. Bu sayede gürütü ve hareket bulanıklılığı azaltılarak keskinlik arttırılacak.

Vizion 931 sensörü ise küresel bir deklanşör sensörü. Hızlı hareketleri deformasyon olmadan yakalayabilen bu sensör ile tüm sahneleri aynı anda yakalayabilirsiniz. Tıpkı insan gözünün bir sahneyi nasıl gördüğüne benzer şekilde çalışması gibi. Hızlı hareket eden nesnelerin keskin ve bozulmamış görüntülerini yakalayabilir; bu da AR kulaklıklar, dronlar, robotlar ve VR gözlükler için çok uygun olduğu anlamına geliyor.

640 x 640 piksel çözünürlüğe sahip ve XR kulaklıklarda iris tanıma, göz takibi ve yüz jest algılama için uygun olan Vizion 931, 850nm kızılötesi ışık dalga boyunda %60 sunan, sektörün en yüksek kuantum verimliliği seviyesine sahip.

Samsung Electronics Yeni Nesil Sensör Geliştirme Ekibinin Yönetici Başkan Yardımcısı Haechang Lee şunları söyledi: En son sensör teknolojileriyle tasarlanan Samsung’un ISOCELL Vizion 63D ve ISOCELL Vizion 931, robotik ve genişletilmiş gerçeklik (XR) gibi gelecekteki yüksek teknoloji uygulamaları için makine görüşünün kolaylaştırılmasında temel olacak. Teknolojik yeniliklerdeki zengin geçmişimizden yararlanarak, hızla genişleyen görüntü sensörü pazarını ileriye taşımaya kendimizi adadık.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu