Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNothing

Nothing Phone (1), OLED Ekran Sorunuyla Gündemde

Nothing Phone (1) satışa sunulmasına kısa bir süre kala tipik bir OLED ekran sorunuyla karşı karşıya. Bakalım bu sorun nasıl aşılacak?

Geçtiğimiz gün resmi duyurusu gerçekleşen Nothing Phone (1) 16 Temmuz tarihinde raflarda olacak. Ancak telefon şimdiden bazı kanallar ve blog yazarları tarafından inceleme altına alınmakta. İnceleme gerçekleştiren bazı yayınlar Nothing Phone 1’de beliren bir hatayı ortaya çıkardı. Bu sorun aslına bakarsanız OLED panellerin yumuşak karınlarından biri. Koyu bir arka planda bazı senaryolarda ortaya çıkan yeşil-pembe parlamalardan söz ediyoruz.

Daha nce OnePlus 8 / 8T, OnePlus Nord, Samsung Galaxy S20 serisi ve hatta bazı iPhone modellerinde bu sorunla karşılaştık. Düşük maliyetli OLED panellerde sık görülen bu sorun yazılım güncellemesiyle kısmen gideriliyor. Telefon satışa sunulduktan sonra Nothing’in bu sorunu ele alıp bir güncelleme yayınlayacağını düşünüyoruz.

Nothing Phone (1) Başlıca Özellikleri ve Fiyatı

Son yılların sıradan tasarım anlayışını yerle bir eden Nothing Phone (1)’de 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde OLED ekran yer alıyor. 120Hz tarama hızına sahip olan bu ekran Gorilla Glass 5 ile koruma altına alınıyor.

Gücünü Snapdragon 778G+ işlemcisinden alan telefonda çift arka kamera bulunuyor. Ana kamerada Sony’nin 50 megapiksel çözünürlüklü IMX766 görüntü sensörü yer alıyor. Ultra geniş açılı kamerada ise Samsung’un yine 50 megapiksel çözünürlüğündeki JN1sensörü bulunuyor. Telefonun ön kısmında ise 16 megapiksellik bir kamera bizi karşılıyor.

33 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyan telefonda ayrıca 15 watt kablosuz şarj desteği mevcut. Stereo hoparlör, Android 12, IP53 sertifikası ve ekran altı parmak izi telefonda öne çıkan diğer özellikler. Telefonun fiyatına gelince;

  • 8GB RAM / 128GB depolama – 469 €
  • 8GB RAM / 256GB depolama – 499 €
  • 12GB RAM / 256GB depolama – 549  €

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu