Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Note 22, Ön Kamerasıyla Yok Artık Dedirtecek

Galaxy Note 22 hazırlıkları görünüşe bakılırsa başladı. Samsung bir sonraki Note serisi telefonda benzersiz bir ön kamera deneyimi sunacak.

Yakın bir dönemde yaşananlar nedeniyle Galay Note serisinden artık umudu kesmiştik. Fakat ne olduysa rüzgar bir anda tersine döndü ve bir sonraki Galaxy Note serisi telefon şimdiden konuşulmaya başlandı. Çeşitli kaynaklar, Samsung’un 2022’de yeni Galaxy Note serisi telefonları piyasaya sürmeye hazırlandığını doğruluyor. Ayrıca yeni bilgilerebakılırsa Galaxy Note 22 serisinin en önemli özelliklerinden biri geliştirilmiş yeni bir S-Pen kalem olacak.

Samsung’un son patent başvurusu benzersiz bir ön kamera deneyiminin yaşatılacağını gösteriyor. Görüntülerde Samsung, S-Pen kalem üzerine bir kalem yerleştiriyor. Bu gelişme haliyle ön kamera için ekran üzerinde ya da ekran altında bir yer açma derdini ortadan kaldırıyor.

Ön kamera kullanımının gerektiği durumlarda kalem yuvasından hafifçe yukarı doğru çıkarılıyor. Tabii kalemi tamamen yuvasından çıkarıp bir kablosuz kamera olarak da kullanmak mümkün.

Yeni S-Pen’in ek olarak giysilere ya da diğer nesnelere takılmasına izin veren bir klips içereceği ve daha gelişmiş bir kullanım deneyimi sunacağı bildiriliyor. Patent başvurusu ayrıca S-Pen üzerine yerleştirilen kameranın akıllı telefonla Wi-Fi, Bluetooth veya NFC üzerinden eşleşebileceğini gösteriyor.

Peki böyle bir ön kamera deneyimi ne derece kullanılabilir. Kalemin zarar görmesi durumunda telefondaki ön kameradan da mahrum kalınabilir. Kalemin yuvadan elle çıkarılması her şartlar kolay olmayabilir. Samsung muhtemelen kalemin yuvasından çıkarılması için pop-up kameralardaki gibi bir motoru devreye sokacak. Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? S-Pen üzerine yerleştirilen bir ön kamera sizce sürdürülebilir bir yenilik mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu