Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iOS 16 Güncellemesi Bazı iPhone’larda Face ID’yi Bozuyor

iOS 16 güncellemesi yapan bazı kullanıcıları Face ID yüz tanıma sisteminin artık çalışmamaya başladığı yönünde rapor bildiriyor.

iOS 16 güncellemesi sonrası iPhone kullanıcıların sorunları bitmek bilmiyor. Son olarak bazı iPhone sahipleri güncelleme sonrası Face ID yüz tanıma sisteminin çalışmadığı hakkında rapor bildiriyor. Kullanıcıların aktardıklarına göre yüz tanıma sistemi çalışmayı durduruyor.

İos 16 Güncellemesi Sonrası Dertler Bitmiyor

Reddit’teki bazı paylaşımlara göre iOS 16’ya yükselttikten sonra yüz kilidi açma işlevi çalışmayı durdururken ekranda “Yüz Kimliği kullanılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyin” mesajı görüntüleniyor. Etkilenen model yelpazesi, yıllar önceki iPhone X’ten başlayıp geçen yılki iPhone 13 Pro serisine kadar uzanıyor.

Kullanıcılardan biri güncelleme yaptıktan sonra sorunun ortaya çıktığını ve servis merkeziyle iletişime geçtiğini bildirdi. Kullanıcının aktardığına göre sorun donanım tabanlı görünüyor. Face ID hatası yaşayan bazı kullanıcılar ise ayarları sıfırlamak ya da cihazı yeniden başlatmanın sorunu gidermediğini aktarıyor. Daha önce, iOS 15.7.1’de benzer bir hata ortaya çıktı, ancak Apple sorunu bir yazılım güncellemesiyle düzeltti.

Apple cephesinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Apple destek sitesi bu hatayı giderecek birkaç adım öneriyor, fakat bunların hiçbiri şu aşamada işe yaramıyor. Sorun muhtemelen bir sonraki iOS 16 güncellemelerinde çözülecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu