MicrosoftOyun HaberleriOyun KonsoluXbox

PlayStation 6 Öncesinde Microsoft XBox Sürprizi Gelebilir! Kesin Gelir

Gelen bilgilere göre PlayStation 6 öncesinde Microsoft XBox Series S Pro diye bir yeni kosol görebiliriz. 2024 Çok fena geliyor.

2020 yılında yeni nesil oyun konsolları ile tanıştık ve aradan da dolu dolu 3 yıl geçti. Henüz yeni nesil konsolların ne zaman tanıtılacağı ile ilgili net bir bilgi olmasa da; kullanıcıların beklentisi GTA 6 gibi oyunlar sayesinde iyiden iyiye artmış durumda. İşte bu iştahı daha da kabartacak bir haberimiz var. PlayStation 6 tanıtımı öncesinde Microsoft yeni bir oyun konsolu tanıtabilir. İşte bu durum da oyunun kurallarını değiştirecek gibi görünüyor.

Yeni nesil Microsoft Xbox serisinin AMD Zen 5 mimarisini kullanacağını biliyoruz ve AMD’nin yaptığı açıklamaya göre de AMD Zen 5 mimarisi de 2024 yaz aylarında tanıtılacak. Şimdi bu tanıtım sonrasında Microsoft’un yeni bir konsol tanıtması muhtemel ama Microsoft yeni bir konsol için çalışmadıklarını belirtiyor. Bununla birlikte kulislerde bir süredir Microsoft Xbox Series S Pro modeli ile ilgili de söylentiler dolaşıyordu. Her ne kadar Microsoft yeni bir konsol yapmayacak olsa bile AMD Zen 5 mimarisini kullanan yeni bir Pro modeli konsol tanıtabilir.

Microsoft XBox Series S Pro

Burada durum aslında Sony tarafını da ciddi anlamda etkileyecek. Zira Microsoft’un böyle bir hamlesi karşısında Sony’nin de elleri armut toplamayacaktır. Gelişen işlemci ce GPU teknolojileri yeni nesil konsolların 2028 yılından daha önce pazara sunulmasını da beraberinde getirebilir. Yani uzun lafın kısası şu;

Microsoft yeni nesil AMD Zen 5 mimarisini kullanan Pro bir Xbox yaparsa; Sony de aynen PlayStation 5 Pro gibi bir model ile karşımıza çıkabilir. Görünen o ki; 2024 yılı konsol savaşlarına sahne olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu