Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra En Net Haliyle Karşımızda!

Xiaomi 12 Ultra, son günlerde yaşanan gelişmelerin aksine adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Telefonun belki de en net görüntüsü ortaya çıktı.

Xiaomi 12 Ultra cephesinden son dönemde çelişkili bilgiler geliyor. Güvenilir bir kaynak, telefonun tanıtılmayacağı ihtimalini gündeme getirip, şirketin aynı dönemde Xiaomi Mix 5 serisini piyasaya süreceğini iddia etti. Tüm bu gelişmeler yaşanadursun, Xiaomi 12 Ultra’nın en net görüntüsü internete sızdırıldı. Bir kılıf içerisinde görünen 12 Ultra beklendiği gibi pek çok sensörünün yer aldığı bir kamera modülüyle geliyor. Telefon önden bakıldığında ise Xiaomi 12 Pro’dan neredeyse farksız görünüyor.

Yayınlanan son görüntü Xiaomi 12 Ultra’nın kamera modülünde dört sensör ve LED flaşın yer alacağını gösteriyor. Kameraların sensör tipleri hakkında net bilgilere sahip değiliz, fakat ana kamerada Samsung’un 50 megapiksel çözünürlüğündeki yeni nesil GN5 sensörü yer alacak. Öte yandan telefondaki diğer üç kamera 48 megapiksel çözünürlüğünde olacak. Kameraları iki adet periskop + telefoto lens ya da iki adet periskop + ultra geniş açılı olacağı iddia ediliyor.

Bunun yanında kamerayı desteleyen bazı sensörler de olacak. Xiaomi 12 Ultra’nın tanıtıldıktan sonra kısa süre içerisinde DxOMark listesinde zirveye oturması bekleniyor. Telefon ayrıca Xiaomi’nin Leica ile işbirliğine gittiği ilk model olabilir.

Xiaomi 12 Ultra’da beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yer alacak. 6.6 inç büyüklüğünde 2K ekrana sahip olacak telefonda pil 120 watt hızlı şarj desteği sunacak. Yeni nesil ultrasonik parmak izi tarayıcının eşlik edeceği telefon kutudan Android 12 / MIUI 13 sürümüyle çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu