Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealme

realme 9 Pro Tanıtım Tarihi Açıklandı! Redmi Note 11 Pro Katili

realme 9 pro tanıtım tarihi sonunda açıklandı. realme diğer taraftan telefon hakkında bilgi vermeyi sürdürüyor. İşte son gelişmeler…

Bir süreden beridir haberlerimize konu olan realme 9 pro için tanıtım tarihi sonunda açıklandı. realme’nin 16 Şubat tarihinde resmileştireceği akıllı telefon sersinde realme 9 5G, realme 9 Pro 5G ve realme 9 Pro+ 5G şeklinde üç model yer alacak. Redmi Note 11 serisinin bir numaralı rakibi olacak telefonlarda daha gelişmiş özellikler görüyoruz.

Bunların başında realme 9 Pro ve Pro+ modellerinde yer alacak 50 megapkisel çözünürlüğündeki Sony IMX766 görüntü sensörü. Aynı zamanda Xiaomi 12’de de yer alan bu görüntü sensörü realme cephesinde orta üst segment telefonlarda kullanılacak.

realme 9 Pro ve Pro+ modellerini özgün kılan bir diğer gelişme ise ışığın açısına göre renk değiştiren arka yüzey. Kullanılan özel cam malzeme sayesinde telefonun rengi ışığın açısına göre saniyeler içerisinde maviden kırmızıya dönüşecek.

realme 9 serisinde hangi telefonların ülkemizde satışa sunulacağı şu an için belli değil. realme’nin Avrupa başta olmak üzere batıya daha fazla açılma istediği Türkiye’de daha fazla realme telefon göreceğimizin önemli bir işareti. Şimdi serinin gözbebeği olacak realme 9 pro+ 5G’nin başlıca özelliklerine değinelim.

6.43 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde 90Hz tarama hızına sahip AMOLED ekrana sahip olacak telefona Dimensity 920 işlemcisi güç verecek. 65 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh pille desteklenecek telefonun fiyatı ise 279 dolar olacak. Bu fiyat telefonun 6GB RAM + 128GB versiyonu için. Söz konusu realme 9 Pro olduğunda ise fiyat 229 dolar olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu