Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Google olmayabilir ama Huawei P40 Pro kamera performansı ile en tepede olacak

Tüm mobil pazarın heyecanla beklediği Huawei P40 Pro kamera tarafında bize ne sunacak? Sorusunun cevabını bu haberde bulabileceksiniz…

Huawei ve Amerika arasında yaşanan gerginlikler sonrasında Huawei, Google ile olan ilişkisini tamamen bitirdi diyebiliriz. Bu saatten sonra pazara sunulacak Huawei telefonlarda Google uygulamaları yerine Huawei Mobil Servis yani diğer adı ile HMS uygulamaları olacağını göreceğiz. Bu sorun aşılır mı bilemiyoruz ama Huawei P40 Pro kamera özellikleri ile ciddi bir atak yapacak ve bugün DxOMark zirvesinde bulunan OPPO Find X2 Pro ile Xiaomi Mi 10 Pro modellerini geride bırakacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei Sony ile bir çalışa içine girerek yeni bir sensör bizlere sunacak. Sbony üretimi IMX700 serisi sensör, 1.22 mikron piksel boyutunda ve 1/1,28 inç büyüklüğünde olacak. Sensörün 52 megapiksel değerinde olacağı da ortaya çıkan bilgiler arasında.

Telefonda 5 farklı kamera bulunacak ve Find x2 Pro ile geniş açıda artan sensör boyutu P40 Pro serisinde de devam edecek gibi görünüyor. Zira sızan bilgilere göre ultra geniş açılı lens 1/1,5 inç optik formatta 40 megapiksel Sony IMX650  sensör olacak. Buna ek olarak, P40 Pro serisinde iki  farklı “telefoto” özelliği olacak. Bunlardan birincisi 3x optik zoom yaparken ikinci telefoto özelliği ile 0x optik zoom yapılabilecek ve bu da sektörde bir ilk olacak. Beşinci kameranın ise ToF kamera olacağını belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu