Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOSamsungTeknolojiVivoXiaomi

İşte Xiaomi telefonların karaborsaya düşme sebebi!

Yerli marka telefon incelemesi yaptığımızda birçok kullanıcının “onlar yerli değil ki” yorumlarını okuyoruz ve biz de “yerli marka mı var?” yorumunda bulunuyoruz. Bu konuda bugün yayınlanan bir rapor hangi üreticinin üretimini dışa bağımlı olarak yaptırdığını da ortaya koyuyor. Bu rapora baktığınızda oldukça ilginç bir durum görüyoruz. Yıllardır eleştirdiğimiz Xiaomi karaborsa ilişkisinin sebebi de bu listede ortaya çıkıyor. Dilerseniz rapora bakalım ve yorumlarımızı da sonraya saklayalım.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

En yerli üretici kim? En çok dışa bağımlı üretici hangisi? Liste fena!!!

Listeye baktığımızda dışa bağımlılığı artan üreticiler içinde Oppo, Samsung ve LG bulunuyor. En büyük artış ise Nokia tarafında yaşanıyor. Lenovo ve Xiaomi karaborsa ilişkisinin sebebi ise Lenovo‘nun %85, Xiaomi‘nin ise üretimin %75‘ini dışarıda yaptırmasıdır. Bir telefonu tanıttıktan sonra bunun üretimini yapamayan Xiaomi ve global pazara açılamayan Lenovo‘nun neden bu durumda olduğunu da en iyi bu liste gösteriyor.

Listede en ilginç detay ise Meizu‘nun üretimini dışa bağımlılıktan kurtarmaya başlaması olarak görünüyor. Aynen Huawei‘nin de dışa bağımlı üretimini azalttığını görüyoruz. Nokia ise %0’dan %40’a üretimini dışa bağımlı hale getirerek bu noktada bir rekoru da kırıyor!

Listenin en dikkat çekici markası ise Vivo. Çinli üretici geçtiğimiz yıl da bu yıl da üretiminin tamamını kendisi yaparak bu noktada tüm üreticilerin önünde yer alıyor.Bu noktada Vivo‘nun neden bu denli inovatif ve başarılı olduğunu da anlayabiliyoruz…

AnTuTu en popüler telefonlar listesini açıkladı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu