Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Xiaomi akıllı telefon satış rekoru kırdı

Yola MIUI kullanıcı arayüzünü geliştiren bir topluluk grubu olarak başlayan Xiaomi birkaç yıl içerisinde dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olmayı başardı. Son olarak Xiaomi akıllı telefon satış rekoru kırdığını duyurdu. Xiaomi geride bıraktığımız ikinci çeyrek dilimde 23.16 milyon telefon sattığını duyurdu. Bu rakam Xiaomi adına rekor anlamına geliyor. Bir önceki çeyrek ile kıyaslandığında satışların %70 oranında artığı bildirildi.

Xiaomi akıllı telefon satış rekoru kırdı

Yılın ilk çeyreğinde tedarik kanallarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle akıllı telefon satışları düşük bir seviyede kalan Xiaomi, ikinci çeyrekte ürünlerin temini ile ilgili yaptığı iyileştirmelerin verimini alarak rekor telefon satışı gerçekleştirdi. Şirket özellikle Hindistan’da patlama gerçekleştirdi. Ülkede üretim fabrikası da bulunan Xiaomi Hindistan’daki satışları %328 oranında artırdı. Redmi Note 4 ülkede kullanıcıların en fazla rağbet gösterdiği telefon oldu.

Xiaomi akıllı telefon satış rekoru
Xiaomi akıllı telefon satış rekoru

Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre mi.com ve fiziksel mağazalardaki satışların ciddi oranda artış gösterdi. Halihazırda Çin’de 123 fiziksel mağazası bulunan şirket, bugün itibariyle ülkede 14 yeni mağaza daha açacak. Xiaomi ayrıca Endonezya, Rusya ve Ukrayna başarılı satışlar gerçekleştirdi.

Son olarak; Xiaomi’nin 2017 sonunda 14.7 milyar dolar etmesi bekleniyor. 2018 yılında ise yıllık 100 milyon akıllı telefon satışı hedefleniyor.

Xiaomi MIUI 9 güncellemesi ne zaman?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu