AppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMacBookMobirollerTeknoloji

Apple M3 İşlemcilerin Akıbeti Belli Oldu! Daha M2 Çıkmamıştı

Bu yıl M1 Pro ve M1 Max yongalarını piyasaya süren Apple, M3 çipleri ile gündemde. İşte iPhone serisi için önemli olan gelişmenin detayları.

Apple, geçtiğimiz aylarda tamamen yeni M1 Max ve M1 Pro çipli 2021 MacBook Pro modellerini piyasaya sürmüştü. Bu iki yeni çip, grafik performanslarının yanı sıra, yüksek işlem olanakları sunuyor. Bununla birlikte, daha M2’yi piyasaya sürmeyen şirketin, Apple M3 çipleri hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.

Apple M3 İşlemcileri, 3nm Teknolojisi ile iPhone ve Mac Serilerine Büyük Güç Verecek

DigiTimes’ten gelen son raporlar, Mac ve iPhone serisinde kullanılacak 3nm sürecini temel alan M3 çipleri hakkında yeni detayları ortaya çıkardı. Sektördeki isimsiz kaynaklara göre TSMC, 2022’nin son çeyreğinde 3nm çipleri seri üretime sokacak. Bununla birlikte, 3nm çiplerin sevkiyatı 2023’ün ilk çeyreğinde başlayacak.

2023 yılında piyasaya sürülecek olan Mac ve iPhone serilerinde kullanılacak olan “M3” çipleri, daha iyi güç tüketiminin yanı sıra gelişmiş performans özellikleri sunacak. M1 çipinin nasıl performans gösterdiğini M1 Pro ve M1 Max ile görmüştük. Piyasaya yeni dönem getiren bu iki işlemci eskiye göre çok hızlı ve çok sessiz çalışıyor.

Daha önce belirtildiği gibi 2023 iPhone ve Mac serileri, TSMC’nin 3nm işlemcilerine sahip olacak. Potansiyel olarak da isimleri A17 veya M3 yongaları olarak adlandırılacak.

Ayrıca daha önce, M3 işlemcilerin 40 çekirdek sunacağı da bildirilmişti. Karşılaştırırsak, M1 Pro ve Max 10 çekirdekli bir işlemciye sahip. Performansın nasıl yükseleceğini buradan anlayabilirsiniz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu