Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNokia

Nokia doğru yolu buldu! Darısı diğerlerinin başına

Nokia çentik özelliğini akıllı telefonlardan kaldırmaya hazırlanıyor. İlk olarak Aquos S2 ve Essential Phone modellerinde kullanılan ekran çentiği, iPhone X’nun tanıtılmasının ardından adeta bir akıma dönüştü. Sonrasında adı sanı duyulmuş ya da duyulmamış birçok üretici ne hikmetse çentik yarışına girdi. Tabii bu yarışın dışına kalan üreticiler de olmadı değil.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Neyse ki birçok üreticinin çentik sevdası kısa sürdü. Kimisi su damlası şeklinde en azından göze daha güzel görünen bir yolu tercih etti.

Nokia çentik özelliğine veda ediyor
Nokia çentik özelliğine veda ediyor

Nokia, X5 ile birlikte çentik özelliğini akıllı telefonlarda kullanmaya başladı. Daha sonraki tüm telefonlarda çentiği kullanan Nokia, şirkete yakın kaynaklara göre 8.1 modelinden sonra çentiksiz tasarıma geçiş yapacak. Şirketin çentik modasını sonlandıracak telefonu ise Nokia 6.2 olacak.

HMD Global’in çentik yerine nasıl bir tasarım anlayışına geçiş yapacağını merak ediyoruz. Samsung ve Meizu gibi daha ince ekran çerçeveleri tercih edilebilir. Bunun yanında maliyetli olsa da kızaklı yapı ya da ekrana gömülü kameralar tercih edilebilir.

 

Nokia 7.1 Avrupa’da satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu